Събота, 21 Май 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.01.2022  » Филип Аврамов и Мая Бежанска на русенска сцена в Образцов дом №6

  Първата премиера за годината на ДТ „Сава Огнянов“ ще бъде на 22 януари, от 19.00 часа в Голяма зала на театъра. Режисьор на спектакъла е Орлин Дяков, а постановката е със специалното участие на актьорите Мая Бежанска и Филип Аврамов, както и Ивайло Драганов, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Татяна Цветкова Сценографията и костюмите са дело на Виолета Радкова, а музиката е на Пламен Мирчев - Мирона.


  „Този проект го работим 8 месеца, защото когато работим с търсени артисти, тези неща се уговарят много по-рано“, разказа Орлин Дяков. „Въпреки всичко успяхме да стигнем до премиера. Много се радвам, че репетиционният процес беше изключително забавен. Надявам се това да стигне до хората и те също да се забавляват. Представлението освен забавно е и драматично - имаме комедия и драма“, допълни режисьорът.

  „Мая Бежанска за първи път е в ДТ „Сава Огнянов“, а за Филип Аврамов това е второ представление с трупата“, коментира Орлин Дяков. Първото заглавие е било „Годеж“, тъй като фабулата е как едно момче идва да иска ръката на любимата си от бащата на фамилията. Този акт катализира много откровения, смях, но и драматизъм. „Образцов дом №6“ е много добро заглавие, станало е случайно и би трябвало да се усети иронията.


  Аз обожавам да се кача в колата и да тръгна нанякъде. Толкова е приятно да се срещнеш с колегите си. Има страхотни представления, които се дължат на прекрасните трупи, като Русе също е чуден град“, каза по повод премиерата Мая Бежанска.

  Ние нямаме възможност да работим без хора и това трябва да се знае и искам да го кажа“, заяви Филип Аврамов. „Тези пандемични условия много тежко се понасят от всеки един театър. Ние нямаме възможност да играем без хора. Прокламирали сме интернет пространството, но нашата връзка трябва да е жива. Театърът не може без своята публика, нито пък ние можем да играем без публика", коментира Аврамов. Сложно е да се работи в тази обстановка, смята той. За него живата публика е най-важна – хора, които да гледат в реално време какво се случва на сцената. Театърът пое най-голям негатив от кризата.

  Орлин Дяков заяви, че въпреки това, за премиерата вече има продадени около 350 билета.

  Професионален дебют на русенска сцена прави актрисата Катерина Борисова. Тя е завършиа Театралния колеж „Любен Гройс“ в София. Неин художествен ръководител е бил Малин Кръстев, а асистенти - Герасим Георгиев – Геро и Мартина Георгиева.  „Пандемията удари театрите, но и удари хората, които сега завършват. Хората, които трябва да влязат в едни трупи и да поемат щафетата. Затова съм благодарна, че имах шанса да попадна тук и да съм на тази сцена с тези хора“, сподели Катерина Борисова.

  Втората премиера на „Образцов дом №6“ ще бъде на 1 февруари. А дали младите ще се оженят и ще има ли сватба, ще разберете ако гледате спектакъла.

  Дидо ИЛИЕВ
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »