Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.01.2022  » На Анатоли Станев пожелаха да бъде винаги в час
  Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе. Това стана днес сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация – Русе. Той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава.

  „Познавам отчасти екипа на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества.“, заяви Станев и допълни, че има сериозен опит в изграждането на екипи и екипната работна. Новият областен управител сподели, че също ще работи тясно с местната власт в региона и се надява да срещне разбиране и общи намерения.

  Колкото до заместник областните управители, то засега е ясно, че областта остава с един. На този етап обаче е рано да се каже кога ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста областен управител Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия „Има такъв народ“.
  Колкото до политиката относно ограничаване разпространението на Ковид-19, той обяви, че ще следва държавната и ще направи всичко възможно за ускоряване процеса по ваксинация в Русенско. Самият той е със завършен имунизационен цикъл и обмисля поставянето на бустерна доза.
  На журналистически въпрос относно диалога му с екоактивисти, той бе категоричен, че ще направи всичко възможно да има добра комуникация. Същевременно Станев посочи, че на необосновани твърдения няма да реагира и самият той се чувства удовлетворен от това, което е свършил като директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

  „Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията и се преекспонират други, не знам до колко бих могъл да коментирам всяко виждане. Хората с висока гражданска позиция трябва да изразяват мнението смислено и аргументирано“, категоричен бе той.

  От своя страна досегашният областен управител Борислав Българинов благодари на администрацията, че през последните осем месеца са му повярвали, че за кратко време могат да се променят и свършат много неща. За него екипът на институцията е бил изключително коректен и точен.

  На церемонията присъстваха още заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, служителите, както и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

  Интересен факт е, че досегашният областен управител Борислав Българинов се познава с новия си колега. Двамата са имали възможност да работят заедно в близкото минало и Българинов декларира също категоричната си подкрепа към Анатоли Станев. Българинов подари на Станев и часовник под формата на камера, който разбира се веднага бе откупен от новия областен управител. „Бъдете винаги в крак с времето и си сверявайте часовника с най-точните. Запазете много хубави моменти с колегите от администрацията.“, сподели Българинов.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »