Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.11.2021  » Близо 20 процента по-малко бракове в Русе
  По-малко граждански бракове са сключени в Русе по време на пандемията - това показва справката на общинския отдел "Гражданско състояние", предоставена на БТА.  Общо 450 двойки са си казали "да" между 1 март 2020 г. и 28 февруари 2021 година. Броят им е със 101 по-малко в сравнение с периода 1 март 2019 г. - 29 февруари 2020 г., когато са сключени 551 граждански брака. От отдел "Гражданско състояние" обясняват, че от началото на тази година до вчера в Русе са сключени 529 граждански брака.

  Боряна Нейчева - длъжностно лице по гражданско състояние в общината, коментира за БТА, че основната причина за по-малкия брой е, че двойките не могат да си организират голямо празненство заради противоепдиемичните мерки.

  "Двойките имат желание да сключат брак. Някои казват, че сега ще "подпишат", а когато епидемичната обстановка позволи, ще си организират тържеството", обяснява Нейчева.

  По думите й има и двойки, които сключват граждански брак, тъй като живеят в чужбина, където ползват определени данъчни облекчения.
  Евгения Петрова - мениджър на голям хотел в Русе, чийто ресторант е един от предпочитаните за сватбени тържества в града, коментира за БТА, че броят на тържествата е намалял близо пет пъти.

  "Преди пандемията в нашия ресторант се организираха по около 50 сватби годишно. Сега броят им е 12-14. Причина са неяснотите около пандемията и противоепидемичните мерки, заради които не може да се планира. Отделно, преди здравната криза тържества се организираха в периода след Великден до края на ноември, а в последните две години се използват сме ограничени само в двата летни месеца - юли и август", обясни Петрова.

  Според справката на отдел "Гражданско състояние" пандемията не е повлияла особено на броя на разводите, като се наблюдава незначително намаление.

  Общо 223 двойки са се разделили официално между 13 март 2020 г. и 13 март тази година, докато в периода 13 март 2019 г. - 13 март 2020 г. са регистрирани 230 развода.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »