Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.11.2021  » Победителите в конкурса Младежи с екомисия получиха награди
  Димитър Попов, Ерин Сабриева и Момчил Христов от МГ „Баба Тонка“, които демонстрираха възможността ловни патрони да послужат за появата на нова растителност в обезлесени места, са победителите в регионалния конкурс „Младежи с екомисия“. Освен грамоти и парични награди от по 150 лв. на участник, екипът получи и 4500 лв., за да реализира идеята си на практика през следващата година.


  Победителите бяха наградени на официална церемония пред Доходно здание от заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Те поздравиха участниците за креативните идеи, усилията и стремежа им да помогнат за опазването на околната среда.

  Освен първото място, бяха присъдени и две втори места. Ивайло Токусчиев, Десислава Георгиева, Елизабет Чолакова, Йоанна Костадинова и Анелия Николова от ПГИУ „Елиас Канети“ бяха класирани за проекта им „Градината на мечтите“. Те получиха парични награди от по 100 лв. и грамоти за идеята си, с която представят една невероятна цветна приказка.
  На второ място с парична награда от по 100 лв. бяха класирани и Ивайла Баева, Мария Йолова, Мирая Гешева, Надежда Туркова и Стела Станчева от АГ „Гео Милев“, за проекта им, свързан с производството на брашно от обелки от ябълки.

  Раздадени бяха и поощрителни награди - грамота и дръвче за засаждане на 18-годишния Александър Петранов за проекта му „Принципно ново дезодориращо средство“, на най-малките участници в конкурса-седмокласниците Камелия Стоянова, Венцислав Георгиев от ОУ „Олимпи Панов“ за проекта им „Зелена игра“ и Александър Кунев и Генчо Панайотов от ПГ по туризъм за „Проект за събиране на използвано олио с цел рециклиране“. Освен грамоти и дръвче Александър и Генчо ще получат помощ от фирми, за да успеят да реализират идеята си на практика.
  „Младежи с екомисия“ се организира за първа година от Фондация "Русе - град на свободния дух" и локомотивният завод на Русе "Експрес Сервиз".

  Официални гости на награждаването бяха управителят на фирмата Цветелин Колев и началникът на отдел „Екология“ в Община Русе Радостина Вуцова. Те, заедно с изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, оценяваха постъпилите 6 проекта от екипите на МГ „Баба Тонка“, АГ „Гео Милев“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, ОУ „Олимпи Панов“ и от един индивидуален участник - 18-годишният Александър Петранов.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »