Събота, 27 Ноември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.11.2021  » Община Русе представи проектите си за интелигентна и устойчива градска мобилност

  Представители на Община Русе взеха участие в техническа конференция за интелигентна и устойчива градска мобилност в България. Тя беше организирана от посолството на Кралство Испания у нас и Испанския институт за външна търговия.

  В онлайн конференцията участваха зам.-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, директорът на Дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“ Ивайло Кадишев и експертът от отдел "Международно сътрудничество и проекти" Живодар Георгиев. В събитието се включиха още посланикът на Кралство Испания у нас Н.Пр. Алехандро Поланко, българският посланик в Мадрид Алексей Андреев, както и представители на МРРБ и местната администрация в общините София, Пловдив и Бургас.

  От страна на Испания участваха представители на общинската администрация във Валенсия и Малага, както и 17 местни фирми от частния сектор, разработващи високи технологии, свързани с развитието на транспорта и градската мобилност.

  По време на обсъжданията бяха представени реализираните до този момент от Община Русе проекти за интелигентна и устойчива градска мобилност. Сред тези, които са в перспектива и ще се търси възможност за реализирането им, са т.нар. „умни светофари“, които управляват трафика, „умното осветление“, регулиращо се съобразно човекопотока и бъдещата дигитализация на услугите, свързани с транспорта в Русе.

  В хода на разговорите беше презентирана и разработваната от Община Русе ГИС система, която предлага възможност в реално време да бъде намерена, разгледана и извлечена специализирана информация за съществуващите на територията ѝ обекти - сгради, имоти, инфраструктура, туристически обекти и услуги, земно покритие и др.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    26.11.2021 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  26 ноември - 12 декември

  всички интервюта  »