Неделя, 24 Октомври 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.10.2021  » 4D театър Гара любов предизвиква зрящата публика

  „Гара любов“ е заглавието на уникална по рода си театрална постановка за България, която има за цел да стимулира всички сетива на публиката освен зрението. Постановката приветства любопитна зряща публика, която ще трябва да се лиши временно от зрението си, докато трае действието. Спектакълът е по проект „Театър 4D на русенското сдружение „Стенд Арт“, посветен на 100-годишнината от основаването на Съюз на слепите в България и се финансира от Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.


  Предизвикателната задача да поставят завладяващ сетивата невизуален спектакъл е поверена на режисьора Ивайло Ненов и композиторът Пламен Мирчев – Мирона, който създава оригиналната многоканална звукова среда и атмосфера на спектакълът. Музиката в него също е авторска на SERGIE, Ани Ангелова и Васил Маринов.

  Уникалната постановка обединява артисти от Държавен куклен театър Русе и Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе. Това са актьорите Васил Маринов, Димитър Пишев, Йоланда Димова, Любен Русенски, Милен Димитров, Надя Банчева и Николай Ангелов, който пък е част от импровизационната трупа „ВиЖна“.

  Текстът за пиесата е вдъхновен от поредица работни срещи на екипа с представители на регионалната организация на слепите в Русе и специално написан от Ваня Георгиева. Тя определя най-точно, какво може да очаквате в този спектакъл „Гара любов е една и много истории за срещите на любовта, за усещането да обичаш, да надушваш и напипваш любовта.

  Да я познаеш още от първата изречена дума. За грешките в нея и за последствията от действията ни в координатната система на най-бленуваното и осмислящо чувство. И за това, че винаги имаме шанс. Дори след като сме сгрешили. Да оправим нещата.“. Първата дата за събитието е днес, 14 октомври, от 17 и 19:30 часа в Голяма зала на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе. Представлението ще се играе и на 15 октомври, отново от 17 и 19:30 часа.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »