Неделя, 24 Октомври 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.10.2021  » Турция възстановява производството на Корабната в Русе?

  Възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между област Русе и Република Турция бяха обсъдени по време на среща между областния управител Борислав Българинов и извънредния и пълномощен посланик Н.Пр. Айлин Секизкьок. Информацията е на Областна администрация.

  Идеята е да се разширят настоящите турски инвестиции в региона, както и да се привлекат нови. Като пример бе посочена фирмата БРН, занимаваща се предимно с производство и търговия с матраци, боксспринг легла, протектори за матраци и други спални аксесоари.  Интерес бе проявен и към възстановяване дейността на корабостроителницата в крайдунавския град, която е най-голямата по поречието на Долен Дунав. Предложението дойде от областния управител, като той е готов да съдейства по всякакъв начин, за да може по-голямата част от работилите там и свързалите живота си с това емблематично предприятие за региона да се върнат и да работят отново в една стабилна фирма.

  По тази причина се очаква през следващите няколко месеца да се проведе среща между Българинов и търговските съветници в посолството в София. Интерес за турската страна биха били и други браншове като производството на строителни материали и елементи.

  Н. Пр. Айлин Секизкьок сподели, че Русе е важен логистичен център, тъй като оттук преминава основният поток от хора и стоки от Турция към Европа и обратно и според нея изграждането на втори мост над река Дунав в района на Русе – Гюргево е наложително. Борислав Българинов представи пред десет членната делегация инвестиционните възможности, като акцентира, че тук условията за бизнес са по-добри спрямо тези в други държави.

  Н. Пр. Айлин Секизкьок отбеляза, че това е първа визита за нея в региона. Очаква се да се работи и по въпроса за разширяване на сътрудничеството и обмена на студенти между РУ „Ангел Кънчев“ и висши учебни заведения от южната ни съседка. През пролетта на следващата година регионът ще бъде посетен отново от делегация от турското посолство, но този път акцентът ще бъде представянето на природните, културните и исторически забележителности в Русенско.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »