Четвъртък, 23 Септември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.09.2021  » С нестандартни прояви, образование и спорт 90 младежи участваха в проект против зависимостите
  90 младежи в реална среда се включиха в присъствените и дистанционни форми, а най-малко 3000 други се ангажираха в електронна среда с темата, представена чрез 52 видеоклипа, 40 електронни статии и дигитално съдържание с подчертан младежки дизайн, създадени по идея на Сдружение „МИА – Мениджмънт. Изкуство. Анимации“.
  Шест на брой петдневни обучителни сесии в планинска среда се проведоха в рамките на образователна кампания „Запознай се със зависимостите, за да бъдеш независим“. В естествената атмосфера на Природен Парк Витоша участниците добавиха знания и ключови умения за себеразбиране, личен избор и сигурност в аспекта на социално отговорното поведение.

  „Какво е засято, ако покълва зависимост?“ е провокативният наслов на поредица дискусионни събития, в които се включиха 90 млади хора в реална среда на кръгла маса и тематични онлайн срещи. Проектът използва модерен дигитален дизайн и създаде предпочитана среда, в която младите хора свободно разговаряха, пресрещаха гледни точки, противопоставяха доводи, подкрепяха се и добавяха знания.

  Ключовата дейност „Спортът срещу розовото бягство“ свърза инициативи за насърчаване на физическата активност като алтернатива на социалното изключване, когато младите хора попаднат в капаните на съвременните зависимости. В рамките на тази дейност се проведоха 6 беседи, 6 групи участваха в работилници за знания и умения в разпознаването на зависимостите и въздействието им върху човешкия организъм. Участниците премериха познанията си с 3 дигитални теста, 6 броя електронни куизи и участваха в артистични инициативи. Силен акцент бе незабравимата среща с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

  Спортен трибой „Спортът – бърза писта за здраве и отговорно поведение“ обедини турнири по бадминтон, боулинг и футбол на малки врати и създаде емоционална среда за физическа и социална активност на младите хора. Вълнуваща спортна надпревара, елиминационни фази, полуфинали и финали в трите дисциплини на трибоя излъчиха индивидуални и отборни победители, а 32 участници, определени за най-активни в трите дисциплини, бяха наградени с 3-месечни карти за фитнес.
  С поредица оригинални арт инсталации в тематичния фокус на проекта безспорно най-атрактивен е младежкият хепънинг „Закуска на тревата“. 500 компактдиска грейнаха като цветя в арт инсталацията „Дигитално заземяване“. Специални метални конструкции във форма на стебло, превърнаха в цвете всеки диск. Втора арт инсталация, наречена „Заловено време“ блесна като огромна паяжина между стволовете на две дървета, изработена от арматурна тел.

  Финалното за проекта анкетно проучване на участниците в реална среда обобщи, че младежите са добавили знания, чувстват повече увереност в себе си и разбиране на своя вътрешен свят, стимулира тяхната самодисциплина, желание за развитие и социално отговорно поведение. Със специалния си фокус към младежи в неравно положение, проектът предоставя грижа за участниците с нисък социално-икономически статус, които са над 30% от общия брой.

  Всички дейности са по проект № НПИМД-Н2-Т2-067/2021 „По пътя напред – здрави и отговорни“. Той се изпълнява от Сдружение „МИА – Мениджмънт. Изкуство. Анимации“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности за 2021 година.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »