Четвъртък, 22 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.02.2021  » Съкращава се процедурата по премахването на излезли от употреба МПС

  Процедурата за премахването на излезли от употреба моторни превозни средства от улици и общински площи ще се съкрати значително. Това решиха общинските съветници с промяна в Наредба №15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на Община Русе. Промените бяха приети с 46 гласа „За“, 1 „Против“ и 1 „Въздържал се“.  Изоставените автомобили са вид отпадък по смисъла на Закона за управление на отпадъците, а новите разпоредби оптимизират значително сроковете за тяхното премахване. На такова подлежат МПС, намиращи се на общински или държавни площи, чиято регистрация е прекратена за повече от три месеца (досега този срок бе 2 години).

  За излязло от употреба моторно превозно средство се счита:

  - МПС с прекратена регистрация, което се намира върху имот - държавна или общинска собственост, за повече от три месеца от датата на прекратяване на регистрацията;

  - моторно превозно средство, на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност, в случай че то се намира върху държавна или общинска собственост;

  - изоставено регистрирано МПС, което се намира върху имот - държавна или общинска собственост, изоставено е от собственика си и той не се яви пред компетентните органи в тримесечен срок от уведомяването му по надлежния ред.

  Като основна цел на предложените промени заместник-кметът по „Комунални дейности“ Димитър Недев посочва необходимостта от освобождаване на общинските паркинги и улици. Това ще доведе, от една страна, до предотвратяване на замърсяването на околната среда, а от друга – до освобождаване на места за паркиране. Проблемът с паркоместата в града е наболяла от години тема за русенци.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »