Четвъртък, 22 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.02.2021  » Специална програма възстановява след COVID в Наречен

  Ако сте преболедували коронавирусната инфекция и все още ви измъчват тежките последици от нея, балнеокомплекс „Медика Наречен“ предлага интензивна едноседмична програма „Възстановяване и рехабилитация след COVID”. Пакетът е специално насочен към преодоляване на остатъчните поражения от болестта чрез укрепване на дихателната, нервната и сърдечно-съдовата системи с помощта на лечебно-възстановителни процедури. Предвидени са ежедневни инхалации, дихателна гимнастика и физиотерапия по предписание. Включени са и 3 процедури „масажна яка с ароматни масла”.

  За кого е подходяща програмата и кога може да се включите в нея?

  Препоръчително е програмата да се прилага поне един месец, след отшумяване на активната фаза на заболяването. Заложеният в пакета първоначален лекарски преглед изисква постъпващите да носят медицинска документация от заболяването, за да може лекарят да назначи рехабилитация, която да ускори лечебния ефект и процеса на възстановяване.

  Какво представляват включените в пакета процедури и как помагат за справяне последиците от COVID?

  Чрез ежедневната инхалация се получава бързо въздействие в зоната на възпаление на дихателните пътища. Вдишаното лекарство облекчава затрудненото отхрачване чрез втечняване на секретите. Това помага на функцията на белите дробове, повлиява спазъма на кашлицата и подобрява дишането.

  Всекидневната дихателна гимнастика намалява чувството на тревожност и стрес чрез различни техники за правилно дишане при всяка дейност. Упражненията подобряват работата на белите дробове и облекчават неприятните последици от тежкото боледуване.  Трите включени в програмата масажни яки с ароматни масла повлияват благотворно на психиката и нервната система. Те са приятни за сетивата и много ефикасни за възстановяване и стимулиране на обмяната на веществата.

  Уникалното съчетание от климат и надморска височина в Нареченски бани е най-силният съюзник на медицината за укрепване на тялото и психиката. Отрицателната йонизация увеличава абсорбацията и усвояването на кислорода чрез доставянето му до клетките в организма.

  Една седмица е оптималното време за постигане на лечебен и възстановителен ефект от прилаганата интензивна програма. Цената на пакета е 395 лв., при настаняване в двойна стая с включени 6 нощувки със закуски. Телефонът на Балнеокомплекс „Медика Наречен“ за резервации и консултация е 0886 86 1000.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »