Четвъртък, 25 Февруари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.01.2021  » Пласидо Доминго и Соня Йончева с гала концерт в София


  Българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм "Свети Александър Невски" заедно със световноизвестния тенор Пласидо Доминго на 31 август в 20 часа.

  Те ще изнесат гала концерт с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

  Това съобщиха организаторите на концерта - компанията SY11 Events с партньори Столична община и Министерство на културата.

  Така за първи път звезди от такава величина ще пеят в сърцето на София, а концертът ще създаде един празник на музиката в края на лятото, е посочено в съобшението.

  "За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата "Свети Александър Невски". Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана", казва прочутото сопрано при обявяването на новината.

  Пласидо Доминго днес празнува своя 80 годишен юбилей. Медиите по света отбелязват заслугите му към оперното изкуство и проследяват неговата богата и продължителна кариера.

  "Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!", споделя Пласидо Доминго.

  Той е радостен, че ще се върне отново в България, няколко години след концерта му в зала "Армеец", когато вдигна на крака публиката, изпълнявайки на български език песента "Моя страна, моя България" от репертоара на Емил Димитров.

  "Във времената, в които живеем бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!", споделя Йончева.

  За нея Пласидо Доминго казва: "Тя е певица със собствен път и кариерата ѝ не прилича на ничия друга. Соня Йончева притежава нещо повече от красив глас - тя е смела в своите житейски и творчески избори!"

  Билетите за Гала вечерта ще бъдат пуснати в продажба в петък, като цените започват от 50 лв. и стигат до 250 лв. Ще има и ограничен брой ВИП билети, които включват специален подарък за меломаните на цени от 300 лева.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »