Четвъртък, 4 Март 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.01.2021  » Общината обновява спортната инфраструктура в града


  Община Русе с втори успешен проект за модернизация на спортната инфраструктура в рамките на месеци. След новата боксова зала сега се извършва пълен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в СК „Ялта“

  Община Русе успя да защити през последните месеци два свои проекта на обща стойност 400 000 лв. пред Министерството на младежта и спорта. Усилията на общинската администрация са насочени към обновяване и модернизация на спортната инфраструктура в Русе. 

  През декември общината договори финансиране за нуждите на леката атлетика на стойност 150 хиляди лева. Работата по Проект „Ремонт на закрита лекоатлетическа писта в СК „Ялта“ започна на 11 януари и ще продължи 60 дни, като има и 30 дни гратисен период.  Предвидени са подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.
  Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

  Изцяло обновената тренировъчна база по проект на Община Русе ще развие потенциала на състезателите и ще засили интереса към този спорт, което е и един от приоритетите през настоящия мандат.

  Докато се извършват всички ремонтни дейности, лекоатлетите ще провеждат тренировките си в спортната зала на АГ „Гео Милев“.

  Още един спортен проект на общината бе изведен до успешен финал. През юли 2020 г. беше създадена модерна база за развитие на боксовия спорт в бившия Техникум по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе. В изпълнение на общинския проект бяха изцяло ремонтирани и обновени физкултурен салон, треньорски стаи, съблекални, санитарни помещения и топла връзка. Модерните условия и функционалната база ще насърчат желаещите да спортуват и да се развиват професионално в сферата на бокса.

  През 2021 г. Община Русе ще продължи целенасочено работата си върху търсене на възможности за финансиране и на други спортни обекти с висока обществена значимост в града.
  АРЕНА 
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »