Неделя, 16 Май 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.10.2020  » Над 250 ученици писаха за конкурса Стоян Михайловски


  Повече от 250 ученици се включиха в националния конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски" в Русе. Конкурсът е в два раздела - литературно творчество (поезия и проза) и журналистика.

  Участниците са били разделени в три възрастови групи. Темата за учениците до четвърти клас е била "Спечелихме един приятел, а това не е малко" и е по повод на 100-годишнината от рождението на Джани Родари. По-големите ученици са работили върху "Бяла лястовичка. Има ли я?" - за раздел "Литературно творчество", която се посвещава на 140-годишнината от рождението на Йордан Йовков. За раздел "Журналистика" темата е "Времето е жестоко" - по повод на 125 години от рождението на Гео Милев.

  Компетентно жури с председател Нели Пигулева - поетеса, редактор във вестник „Утро” (Русе) изчете получените от цялата страна 305 творби от 254 млади автори и 9 журналистически екипа.


  Голямата награда - статуетка „Стоян Михайловски” за литературно творчество, получава Даница Костова от ЛК „Касталия“ при ЦПЛР-ОДК Варна.


  Голямата награда - статуетка „Стоян Михайловски” за журналистика, получава Дейвид Георгиев от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Русе.


  Статуетките са изработени от талантливата русенска художничка Мая Кубратова и са подкрепени с парична награда от по 100 лв. от Фондация „Русе – град на свободния дух“.


  Конкурсът за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ е вписан в Националния календар на Министерство на културата и подкрепен от Регионално управление на образованието- Русе.


  Организаторите информират, че поради усложнената епидемична обстановка отличените участници допълнително ще бъдат уведомени за връчване на наградите им.

  Конкурсът за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски" е вписан в националния календар на Министерството на културата и е подкрепен от Регионалното управление на образованието в Русе.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »