Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.10.2020  » Човек на име Уве дойде на Сексагинта Приста

  Десетки русенски киномани успяха да видят филма „Човек на име Уве“ в хладната септемврийска вечер на Римската крепост Сексагинта Приста. Прожекцията беше част от традиционното турне на информационните мрежи на Европейската комисия.  В Русе стана факт, благодарение на партньорството на бюро „Творческа Европа МЕДИА“ - България, на Европейския потребителски център, с любезното домакинство на Регионален исторически музей Русе и с медийното партньорство на www.arenamedia.net  Пространството под откритото звездно небе се оказа тясно за всички желаещи да гледат безплатно северното кино. Имаше и разочаровани зрители, които си тръгнаха. Организаторите признаха изненадата си, тъй като в други градове на страната инициативата не е срещнала подобен многоброен отзвук. За следващия път се обмисля по-голямо пространство за прожекция.  „Човек на име Уве“ (оригинално заглавие En man som heter Ove) е филм на шведския режисьор Ханес Холм (2015), по едноименния роман на шведския писател Фредрик Бакман. В главната роля на Уве играе Ролф Ласгард. Лентата е номинирана за шест награди и печели две от тях на 51-ото издание на Guldbagge Awards през 2016. Номинации за Оскар в две категории през 2016.  Турнето на информационните мрежи на Европейската комисия се провежда от 29 септември до 2 октомври за гражданите на Русе, Тутракан и Разград.

   

  Участниците са познати от предишни издания на турнето: Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР)Европейски потребителски центърБюро “Творческа Европа МЕДИА” – България,  Европа Директно – София и с домакинството на Европа Директно – Русе.


  Към европейските информационни мрежи се присъединяват и експерти от мрежата за живот и работа в ЕС EURES, европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network, както и местният офис на EuroDesk, изпълняващ дейности по Програма „Еразъм+” и „Европейски корпус за солидарност“, заедно със съпътстващите дейности „Еврогайдънс“, „Европас“ и „eTwinning“.


  По време на събитията гражданите получават безплатна информация за правата си при пазаруване, пътуване, учене, работа и други дейности в Европейския съюз. В страната мрежите функционират в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Инициативата се провежда всяка година в различни региони на страната и се радва на голям интерес от страна на местните общности.


  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »