Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.09.2020  » Георги Тошев с нова поредица за българите в чужбина
  Лицето й украсява кориците на списания като „Ел“, „Мари Клер“ и „Мадам Фигаро“. Тя работи за марки като Лореал, Ив Роше и Макс Мара, дефилира в колекциите на Пако Рабан, Исей Миякé и Живанши. Божана Татарска е герой в премиерния епизод на новата документална поредица на журналистът Георги Тошев „Децата на Другата България“, която тръгва в ефира на bTV тази събота, 26 септември, от 12,30 часа.


  Божана е първата българска красавица, която прави пробив в световните списания за мода. Тя е родена в Благоевград и на 18 години пристига в Париж, за да работи като фотомодел. Успехът я връхлита изненадващо. Ежедневието й се завърта в шеметна въртележка между центровете на модата – Милано, Токио, Ню Йорк, Мадрид.  Две десетилетия по-късно Божана Татарска е вече е от другата страна на обектива. Сега работи като моден фотограф, а снимките й се публикуват в престижни списания като Вог, Ел, Харпърс базар и много други.
  „В нейните фотографии се чете смелост и чувствителност, а присъщият на самата нея финес се отпечатва и в изображенията, които създава. Божана е смел човек, умна и талантлива българка, която продължава да се вълнува от всичко, което се случва в страната ни“, споделя журналистът.  Днес Божана живее в Париж, но продължава много да пътува по работа, както преди, докато е била фотомодел. Операторът Иво Стайнов снима Божанав Ню Йорк, където тя вече е от другата страна на обектива. Независимо, че познава и харесва Ню Йорк, сърцето на Божана принадлежи на Париж. Георги Тошев и операторът Иван Китанов прекарват един ден с красивата българка в „нейния Париж“, където е домът й, където живее със съпруга си и малката си дъщеря, където работи. Заедно с режисьора Ема Константинова екипът ни показва как живее Божана днес и как България присъства в живота й.

  „За 20-та годишнина на bTV получих предложение да възродя поредицата „Другата България“, която и до днес се оказва една от най-емблематичните и разпознаваеми предавания на медията. Много колеги след мен насочиха интереса си към нашите сънародници зад граница. Но аз не обичам да се връщам към стари проекти. Затова с екипа ми реших да направя нова поредица, в която да се огледа прехода през последните 30 години“, споделя Тошев.

  „В новата поредица ще се говори за случващото се по света и у нас през личните истории на хора, които са искали да променят живота си, напускайки България“, споделя Тошев. Въпреки пандемията той и екипът му успяват да заснемат премиерните епизоди.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »