Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.09.2020  » Виртуозът Иван Керековски с клавирен концерт в Русе


  Виртуозният млад пианист Иван Керековски ще изнесе клавирен рецитал на 24 септември, от 19.00 ч., в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Концертът, под надслов „Есенна привечер – от „Бетовен до Владигеров“, се организира от Община Русе и Издателство „Елм“ с подкрепата на Министерството на културата, в рамките на Есенния салон на изкуствата и културата’2020. В концертната програма са включени клавирни творби на Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Панчо Владигеров.

  Вход свободен.

  Израснал в семейство на музиканти, Иван Керековски (1991 г., Варна) започва обучението си по музика в НМУ „Л. Пипков” в класа по пиано на Мили Белчева. До завършването си през 2010 г. печели награди от различни конкурси по пиано и камерна музика, сред които „Виенска класика”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Класика и съвременност” и др. Носител е на „Изключителна стипендия” на фондация „Комунитас”. Гостува на фестивалите „Варненско лято”, „Салон на изкуствата”, „Софийско лято” и „Европейски музикален фестивал”. Участва и в майсторски класове на Емил Наумов във Франция, Имре Роман в Унгария, Паул Бадура – Скода в Белгия и на Ансамбъл „Модерн” в Австрия.

  Завършва Кралската консерватория в Брюксел през 2015 г. при Боян Воденичаров. Негови преподаватели там са Томас Дилченс, Антон Куерти, Алексей Любимов, Давид Долан, Фредерик Ржевски и др. По това време дава солови и камерни концерти в Брюж, Брюксел, Антверпен и София. През 2012 г. кметството на Брюксел му присъжда престижната награда „Вокасио”.

  След дипломирането си се установява в България и активно концертира със солови рецитали и с камерни състави в България и Европа. Бил е солист на Софийската филхармония, Видинска филхармония, Оркестъра на Класик ФМ Радио и на Габровския камерен оркестър.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »