Вторник, 27 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.09.2020  » 39 контактни откри РЗИ на ученика от МГ с COVID-19

  По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани два нови случая на коронавирус. Става дума за жена на 34 години от гр. Русе и 10-годишно момче от гр. Сливо поле. Жената е в добро общо състояние и без сериозни оплаквания, като за момента се намира под домашна изолация.

  По данни на общо практикуващия лекар на 10-годишното дете то е хоспитализирано в Университетска болница „Света Марина“ в Варна, като момчето не е посещавало училище от началото на учебната година. Оказва се, че детето е контактно на майка си, която е била диагностицирана с коронавирус, но жената вече е излекувана.

  Що се касае до вчерашния случай на момче от МГ „Баба Тонка“ с положителен PCR тест за коронавирус, то продължава провеждането на епидемиологично проучване. До момента са установени 39 контактни лица. От страна на Регионалната здравна инспекция е връчено предписание на директора на училището за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки в гимназията.

  От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 379 души, като понастоящем активните случаи са 57. От тях 21 са на болнично лечение, а 36 са под домашна изолация.

  От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка е съответно 26 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 217 са жените, а мъжете са 162-ма, което в проценти е респективно 57% и 43%.

  За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 302.

  Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »