Неделя, 20 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.09.2020  » КООРС с камера ще следят Монтюпе дали замърсява


  Служители на общинското специализирано звено "КООРС" в Русе ще следят денонощно завод в Източната промишлена зона на града, за който се предполага, че замърсява въздуха. Това заяви кметът Пенчо Милков след състоялото се спешно заседание на Общинския кризисен щаб по въпросите за въздуха.

  Повод за това са получени сигнали за миризма на бакелит в ранните часове на деня.

  Милков каза още, че в помощ на служителите на "КООРС" на място ще бъде разположена и видеокамера с висока резолюция. Той заяви, че е поискал от "Гранична полиция" и термовизионна камера.

  "Ако промишленото производство, което ни трови, не бъде ограничено, докато спре да го прави, ние имаме абсолютно всички законови средства и право като граждани сами да го спрем. Не искам и седмица повече да се събуждаме с усещането за безнадеждност, че този проблем не може да се разреши. Гневът на хората е справедлив", заяви Милков.


  Кметът каза още, че преди време е поискал от Министерството на околната среда и водите мобилна станция за измерване на въздуха, но от там все още не са осигурили такава. По думите му цената й е около 700 000 лева и общината не може да си позволи да я купи. Милков заяви, че отново ще се обърне към министерството със същото искане.

  От Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе съобщиха, че заради получените сигнали за миризма на бакелит е извършена извънредна проверка на завода за автомобилни части "Монтюпе" в Източната промишлена зона. Експертите са извършили обход на производствената площадка на дружеството. Установили са, че работят три от седемте карусела. Проверени са и покривните площи. Не е установено нарушаване на целостта на приложените принудителни мерки (пломби) на жалузите в "Хале 1" и покривните вентилационни клапи в "Хале 3". На място е проверено и прилагането на инструкцията за контролирано отваряне на вратите в производственото хале. От оператора е изискана документация, свързана със смяната на активния въглен към пречиствателните съоръжения на каруселите.

  От екоинспекцията съобщиха, че извънредната проверка на завода продължава.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »