Събота, 19 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.08.2020  » Обновеният кей на Русе бе официално открит днес
  Обновеният кей на Русе бе официално открит днес. Обектът е част от проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“, който се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020.


  Една по-красива и функционална крайбрежна зона, в която е прилежащите пространства са благоустроени и достъпни, с обновена зелена система и кътчета за отдих, така че Русе да бъде естествено обърнат към река Дунав – е една от целите на проекта.


  С новите си настилки, подземни комуникации, осветление, детски и фитнес площадки, нови пасарелки, паркова мебел и скулпторни фигури кеят от Речна гара до ул. Мостова“ вече е едно много приятно място за разходки и всички русенци трябва да го пазим и да го чувстваме като своя собственост, каза зам.-кметът по „Устройство на територията“ Магдалина Илиева.


  Към призива да се опази създаденото се присъедини зам.-кметът по „Икономика, инвестиции и собственост" Златомира Стефанова. Независимо от факта, че по проекта е изградено видеонаблюдение.

  Освен крайбрежната зона по проекта са рехабилитирани 4 улици, които водят от нея към центъра на града – улиците „Славянска“, „Баба Тонка“, „Църковна независимост“ и „Райко Даскалов“. Изцяло обновен е и розариумът в Парка на младежта, а до него са изградени детска и фитнес площадки.


  Общата стойност на проекта по договор е 16 8690 657,16 лева, а реално изразходваните средства са 15 129 166, 59 лева, от които собственият принос на Община Русе са 55 160, 54 лева, а остатъкът – безвъзмездна финансова помощ, стана ясно на финалната пресконференция, която се стоя след кратката церемония по откриване на реновирания русенски кей. Датата на стартиране на проекта е 12.12.2016 г. , а крайният срок е 09.08.2020 г. Независимо от приключването на дейностите, общинското ръководство увери, че тепърва то ще следи за дефекти по изпълнението и за тяхното своевременно отстраняване, ако има такива.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »