Събота, 4 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.06.2020  » До месец ще бъде готов Център за хора с увреждания

  Строително-ремонтните работи в сградата на бившия Дом за медико-социални грижи за деца в Русе трябва да приключат до 1 юли тази година. Те са част от дейностите по проект "Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, включително с тежки увреждания в община Русе".


  Заместник-кметът по хуманитарни дейности на Русе Енчо Енчев е инспектирал обекта. В сградата се изгражда рампа, която ще осигури достъп до всички социални услуги, които се помещават на сутеренния и първия етаж. Във вътрешния двор ще бъдат разположени пейки и беседка, за да могат потребителите на услугата да прекарват на открито част от заниманията си, а днес е била засадена и част от декоративната растителност в района.

  Началото на проекта бе поставено през октомври 2018 г., а от началото на април тази година се осъществява първият етап за предоставяне на почасови, мобилни и консултативни услуги в домовете на потребителите. Наети са 14 души като сътрудници "Социални дейности", които оказват подкрепа в домовете на 29 нуждаещи се. По проекта е закупено и специализирано транспортно средство, което отговаря на изискванията за превоз на хора с увреждания. С него ще може да се осъществява адекватно комплексната иновативна грижа, както и транспортиране на потребители от домовете до центъра и обратно.

  След окончателното завършване на строителните дейности ще се осъществи и вторият етап от проекта - за предоставяне на услугите на хората с увреждания, включително с тежки увреждания. Ще бъдат наети специалисти - социален работник, медицински сестри, рехабилитатор/кинезитерапевт.

  В разкрития център за първи път ще се предоставя и "заместваща грижа", в която ще се настаняват потребители за срок не по-дълъг от 14 дни в годината. Проектът е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »