Събота, 4 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.06.2020  » 1 юни Ден на детето. Събития в Русе


  В понеделник, 1 юни, Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство са подготвили празнично настроение за малки и големи по случай Деня на детето.

  Пъстрото „Приказно камионче“ ще озвучи Главната улица на града с детски песни, а децата ще видят любимите си герои Снежанка, Червената шапчица и Пипи Дългото чорапче, които ще увлекат всички минувачи в своето пъстро пътешествие.

  Началото е от 10:30 часа в Парка на младежта, като след кратко представление с приказни герои и балони, камиончето ще тръгне към Съдебната палата и площада пред Общината, за да завърши своето пътуване на пл. „Александър Батенберг“. На всяка спирка децата ще слушат приказки и ще могат да се снимат и забавляват.

  „Приказното камионче“ е реализирано от Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство по идея и с участието на актрисата от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Евгения Явашева. В детските забавления ще й партнират актьорите от Държавен куклен театър – Русе – Йоланда Михайлова, Мартин Маринов, както и актрисата от ДТ „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова. Сценограф на пътуващото камионче е Лиляна Василева. Мобилността на събитието ще ограничи струпването на публика и ще осигури спазването на препоръчаните противоепидемични мерки.

  Държавен куклен театър Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организират сцена на открито по случай Деня на детето 1 юни. Театърът ще бъде в двора на библиотеката при спазване на всички изисквания на здравните разпоредби. Куклените актьори ще изиграят два спектакъла. Един в 12:00 ч. и един в 18:00 ч. "Вълкът и седемте козлета" е заглавието, което със сигурност ще върне усмивките на детските лица. Билети се закупуват само на касата на кукления театър.

  От 14:00 часа, пред Доходното здание, ще се състои церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличниците от училищата на територията на Община Русе. Награди ще получат и участниците в конкурса за рисунка и фотография „Вода“ и конкурса за поезия „Пробуждане“, организирани от Младежки дом – Русе. Близо 60 деца ще получат отличия в знак на благодарност към положения труд за постигнати високи резултати през периода на учебната година. Подаръци от Фондация „Русе – град на свободния дух“ ще получат и 12 деца с отличен успех.

  В следобедните часове на шест места в града - на пл. „Батенберг“, на пл. „Свобода“ (пред Съдебната палата), в Парка на младежта и в кварталите „Дружба“, „Чародейка“ и „Здравец“ - децата на Русе ще получат и балони, подарък от Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“. Инициативата се реализира със съдействието на доброволци от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »