Неделя, 31 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.04.2020  » COVID-19: Общината продължава да подкрепя хора в нужда


  В началото на извънредното положение Община Русе разкри няколко телефонни линии за оказване на подкрепа на хора в нужда. Чрез телефона за помощ при закупуване на лекарства, хранителни продукти и материали от първа необходимост 46 русенци са заявили, че имат нужда от съдействие. Те са основно възрастни хора и такива, поставени под карантина. Служители от Община Русе закупуват и им доставят хранителни продукти и лекарства.  На горещия телефон за информация за превенция на коронавируса и взетите противоепидемични мерки, служителите на администрацията са консултирали 81 човека, които са потърсили съвет.

  От 30 март психолози от 5 неправителствени организации в Русе също дават телефонни консултации. Прави впечатление, че голяма част от хората, потърсили подкрепа, се притесняват за доходите си и възможността да се справят с ежедневните разходи. Друг тип въпроси са свързани със социалната изолация и желанието на хората да излизат навън, за да се срещат и общуват със свои близки.

  110 русенци, ползващи услугите на обществената трапезария от няколко дни получават топъл обяд по домовете си, а скоро ще им бъдат доставени и пакети с 16 хранителни продукта, осигурени по Оперативна програма Храни.

  Общината подготвя и ще представи проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. Срокът за представянето на проектното предложение е 21 април, като целта е да продължи приготвянето и доставката на топъл обяд до дома на потребителите в периода от 01.05.2020 до 19.06.2020 г. включително, в работни дни. Максималният брой потребители от допустимите целеви групи за община Русе е 250 души.

  Домашният социален патронаж обслужва по домовете 555 човека в пенсионна възраст и хора с увреждания с представени експертни решения на ТЕЛК или НЕЛК. Ежедневно се приготвя и доставя топла храна в домовете на потребителите, а санитари ги посещават по график, за да поддържат хигиената в жилищата им.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините



 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА



 • всички интервюта  »