Четвъртък, 28 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.04.2020  » С ЕкоМУЗЕЙНО помагало децата опознават птиците

  На днешния 1-ви април се отбелязва Международният ден на птиците. Той се чества по целия свят от 1906-а година. Тогава е приета и Конвенцията за защита на редките птици.


  За днешния първи април програмата на русенския музей включваше провеждането на образователно занятие за ученици, посветено на Международния ден на птиците. Заради обявеното извънредно положение в страната, събитието няма да се състои.


  Заниманията, посветени на птиците, са част от обучителен модул „Пролет“, включен в образователната програма на музея „Русезнание“. Той е разработен от уредници от отдел „Природа“ и музейни педагози. Провежда се в зала „Блатна екосистема“. Децата се разделят на две групи и снабдени с плавници и кокили започват да се придвижват съответно като водоплаващи и водогазещи птици. Така по забавен начин участниците разбират как се придвижват пернатите, с какво се хранят, по какъв начин могат да бъдат различени и кои са техните местообитания. В интерактивни кутии момчетата и момичетата разпознават крака на водоплаващи и водогазещи птици по предварително изготвени макети.

  Това провокира любопитството на децата, стимулира асоциативното им мислене и желание за откривателство. Учениците работят по нарочно създадено ЕкоМУЗЕЙНО помагало, което представя многообразието на растителния и животински свят по поречието на река Дунав – разпознават изображения, отговарят на въпроси, анализират информационни текстове. Целта е получаване на трайни знания от децата, свързани с природното богатство и неговото опазване.

  Обучителен модул „Пролет“ помага на младите хора да се ориентират бързо и лесно сред витрините и диорамите на Екомузея, да се запознаят с неговите колекции, тяхното формиране, попълване и опазване. Заниманията са начин за разпознаване и активно общуване на подрастващите с различните форми на местно наследство.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »