Вторник, 22 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.02.2020  » Нов понтон на Порт Булмаркет обслужва кораби


  Нов понтон пристигна тази седмица в „Порт Булмаркет“. Съоръжението ще подобри възможностите на пристанището за многофункционално обслужване на пристигащи и отплаващи кораби. Понтонът като надеждно оборудвано съоръжение ще обработва и плавателни съдове за светли горива, растителни масла, биодизел и фракции за горива. Чрез него корабите, които акостират, ще се снабдяват с вода и електричество и ще се прави цялостно корабно бункероване.

  В момента нашите действия са насочени към процедура по регистрация, промяна пристанището на домуване и флага на плаващото претоварно устройство, което след това ще реши и въпросите за поетапното му въвеждане в експлоатация“, уточни Валерий Петров, изпълнителен директор на „Порт Булмаркет“ ЕАД. Той допълни, че съоръжението ще бъде позиционирано на първо корабно място като понтон, а в последствие като многофункционално плаващо съоръжение.

  Новата придобивка значително улеснява работата на пристанището“, категоричен е Валерий Петров. И пояснява, че само за 2019 година обработените товари през кей са в размер на 546 287 тона. От тях - насипните товари са 185 380 тона, генералните са 177 214 тона и нефтоналивни товари 183 693 тона. Обработените товари за 2019 през склад са общо 188 339 тона. Насипните са 26 405 тона, генерални товари – 158 829 тона и наливните товари са 3 105 тона.

  Към момента в порта има 13 774 кв.м. закрити складови площи за приемане, съхранение и експедиция на зърнени маслодайни култури, шротове и генерални товари. А откритата складова площ е 12 250 кв.м. за приемане, съхранение и експедиция на генерални товари и директна обработка на насипни товари.

  Данните за обработена продукция през януари 2020 година показва, че пристанището има своеобразен рекорд. Обработени са 55 450 тона товари, което не се е случвало откакто се води статистиката на порта.

  „Порт Булмаркет“ е най-голямото частно пристанище за обществен транспорт на река Дунав с регионално значение в българския участък. Неговата обща дължина на бреговата линия 825 метра.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »