Петък, 14 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.12.2019  » Кметът на Русе призова Общинския съвет към взаимно уважение и грижовност

  Кметът на Русе Пенчо Милков призова Общинския съвет на Русе към взаимно уважение и грижовно отношение към гражданите. Това стана в края на днешната първа редовна сесия на новия местен парламент. Самият той общински съветник в предишния мандат, днес кметът застана пред доскорошните си колеги в нова роля и подчерта вълнението си от този факт.

  „Споровете са полезни във всяка една организация, но интелигентността и опитът са тези, които ни показват пътя, по който решаваме тези спорове, и днес вие го доказахте“, заяви русенският градоначалник. Милков определи като мъдро решението на съветниците да подкрепят създаването на нова комисия за взаимодействие с гражданското общество.

  Моята работа с вас, с администрацията, с общинския съвет ще бъде бърза, професионална и изключително уважителна към всеки един от вас и към органа Общински съвет на Русе. Вратата ми е отворена за всеки гражданин и за всеки един общински съветник по въпросите, които ви поставят гражданите и имате необходимост от решаване.

  Ще ви приканя и ще се опитам с поведението си да го покажа – да не политизираме споровете, да бъдем уважителни един към друг, защото ние даваме тона, с който хората после си говорят. И като общински съветник съм го казвал – ако аз се държа неуважително към вас или вие към мен, това се усилва многократно навън. От моя страна това ще е тонът, с който аз ще говоря от тази трибуна.

  Нека да бъдем всички грижовни водачи – всеки един от нас, да бъде апостол и ментор на хората, които представлява, и ви уверявам, че ни очакват славни времена – изключително разчитам на вас, на всеки един и на досега ми с богатството на вашите личности. Благодаря ви и ползотворна работа на общински съвет Русе в следващия мандат.“

  Речта на Пенчо Милков предизвика аплодисменти в залата.

  Може да я чуете в звуковия файл.

  Общинският съвет е с двама заместници и 13 комисии + състав

  Комисия в Общинския съвет ще приема жалби на граждани

  Аудио към тази новина
  Пенчо Милков сесия

  Get the Flash Player to see this player.

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »