Петък, 22 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.11.2019  » Иновационен лагер 2019 за ученици бе открит в Русе


  Клубът по предприемачество „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“ – Русе организира Иновационен лагер 2019 за ученици от 5 до 12 клас. За поредна година партньор и домакин на инициативата е Русенският университет. Инициативата е част от Световната седмица на предприемачеството, която в България се провежда за дванадесета поредна година.

  Събитието беше официално открито от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Той пожела успех на всички участници, много иновативни идеи и сподели гордостта на академичното радостта от това, че русенското висше училище е домакин на лагера за седми пореден път.

  Енчо Енчев, заместник кмет на Община Русе по хуманитарните дейности, културата и спорта, подчерта задоволството си от това да види пълна зала с млади хора в този прекрасен университет. Той също сподели, че се надява те да учат в Русенското висше училище и да се развиват в град Русе. След това връчи поздравителен адрес от името на кмета на община Русе Пенчо Милков: „Пожелавам на Вас и на Всички участници в иновационния лагер много успех, упоритост и нестихващо желание за развитие на нови знания.“.

  Учениците ще бъдат разделени в отбори и ще трябва да предложат идеи за решаване на проблем, за който ще разберат на място. Екипите ще имат достъп до Интернет, компютри и време за екипна работа.

  В 16 часа в зала 2.101 ще започне изслушването на отборите от 5 до 7 клас от журито, като всеки екип ще има 3 минути, за да защити тезата си. Един час след тях ще започнат и по-големите. Победителите ще бъдат обявени и наградени след приключване на представянето.

  Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

  АРЕНА



  «  Обратно към новините



 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА



 • всички интервюта  »