Неделя, 9 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.11.2019  » Кметът Милков: Всичките ми действия се ръководят от желанието ми да не се стига до повишаване на данъци

  Всичките ми действия се ръководят от желанието ми да не се стига до повишаване на данъци. Това заявява в днешна публикация на фейсбук профила си новият русенски кмет Пенчо Милков по повод информациите от вчерашната му пресконференция, свързани с прогнозите за бюджет 2020 и очаквания недостиг от 4.5 милиона лева. Вчера беше представена идея за повишаване на местния данък МПС, за която градоначалникът коментира, че й е „дръпнал ръчната спирачка“ преди да я внесе в общинския съвет.

  „Уважаеми съграждани, както Ви обещах, за всички важни за общността ни въпроси ще се обръщам към Вас открито и честно. Ще обяснявам и ще се допитвам до мнението Ви.
  На втория ми ден от встъпването в длъжност, разбрах, че в новия бюджет на Общината се явява недостиг от 4.5 милиона лева. Това е реалността, която заварих. Представи ми се предварително подготвено решение за вдигане на данъка върху МПС.
  Свиках пресконференция, на която да обясня проблема и да очертая възможните решения. Незабавно се обърнах и към министър-председателя с искане за среща и сезирах народни представители, тъй като в момента те обсъждат годишния държавен бюджет.
  Всичките ми действия се ръководят от желанието ми да не се стига до повишаване на данъци. Едно такова решение на седмия ден от встъпването ми длъжност няма да е базирано на свободната ни воля, а ще е под натиска на обстоятелствата, които са докарани дотам, че или да се орежат полезни за хората разходи, или да се вдигат данъци.
  Искам да поясня на различните „анализатори“, които побързаха, да обяснят как новият кмет вдига данъците“, че похватите им няма да ме откажат да управлявам прозрачно и в диалог с Вас – моите съграждани.
  Вярвам на интелигентността на русенци, които могат да различават общественото обсъждане от фалшивите новини.
  Възложил съм на администрацията разработване на различни варианти за преодоляване на недостига от 4.5 милиона лева.“

  Това заявява в днешна публикация на официалната си страница новият русенски кмет Пенчо Милков.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »