Понеделник, 3 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.10.2019  » Полицейски акции в малките населени места

  Две мащабни проверки са извършили служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия са извършили две мащабни проверки на територията на РУ-Сливо поле и РУ – Ветово.


  Акцент на проверките са: сборища на криминално проявени лица, издирвани лица, продажба и употреба на наркотични вещества, осигуряване на обществения ред в тъмната част на денонощието и други. В рамките на проведените проверки са установени три лица, съпричастни към престъпна дейност, свързана с наркотични вещества, на територията на Сливо поле и е задържано лице, държащо и разпространяващо амфетамин на територията на Ветово.

  При акциите се включват и служителите на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, които извършват  проверки в търговски обекти в малките населени места с цел установяване и документиране на случаи за незаконна продажба на акцизни стоки, както и на други нарушения.

  В хода на реализираните проверки участват и екипи от Сектор „Пътна полиция“, за извършване на масиран контрол по спазването на Закона за движение по пътищата в малките населени места, където един от основните проблеми за обществения ред е - управлението след употреба на алкохол, от неправоспособни водачи, както и организирането на незаконни гонки в тъмната част на денонощието. До момента са съставени 17 акта за нарушения, спрени са шест моторни превозни средства отнети са две шофьорски книжки и е установена употребата на една чужда.

  От месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” при ОДМВР – Русе ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област. Ще продължи и реализирането и на целенасочените действия за извършване на масирани проверки от полицията по места.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »