Събота, 10 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.10.2019  » Пенчо Милков: Нека хората с енергия и съзнание се обединят в името на Русе

  платена форма

  “Дълбоката ми принадлежност към Русе е основният мотив, който ме тласна да се кандидатирам за кмет на града. Решението ми е дълго обмисляно и осъзнато. Породи се още докато бях общински съветник в община Русе с най-много актуални въпроси и обикалях всички квартали на града, мислейки  какво аз бих направил различно, защото обществената работа днес е съвременна форма на четничество – пътуване из страната и поемане на отговорност”, с тези думи се обърна към жителите на с. Бъзън Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция “БСП за България”.

  “Има процеси, които продължават много дълго време и именно затова настоящата ситуация изисква предприемането на решителни мерки. Нужно е хората с енергия и съзнание да се обединят и  да извървим заедно един общ път в името на възхода на Русе, за да го превърнем в успешен модел и еталон за развитие в страната”, категоричен беше Милков. Той сподели, че от години работи в името на русенци и познава техните нужди и проблеми, както и тези на хората от малките населени места. “В Бъзън съм идвал не веднъж и винаги съм поддържал добри професионални отношения с настоящия кмет, г-жа Цанкова, независимо, че е представител на основния ни политически опонент. Контактът ни е бил изключително ползотворен, без ожесточение и настойчива обостреност, които много често съществуват при опонентите”, коментира социалистът.


  По време на срещата жителите на селото поставиха пред него редица въпроси, за чието решение се нуждаят от подкрепата на община Русе. На първо място поискаха да разберат какво е отношението на Милков към намаляването на щата на кметствата в малките населени места. Запознаха го с проблема, свързан с преминаването на тежкотоварни автомобили през населеното място, които рушат улиците и уточниха, че ще търсят съдействието на русенска администрация за изграждане на околовръстен път. Поискаха подкрепа за съживяване на сградата на местното училище и за подмяна на водопровода в селото. Много от присъстващите споделиха, че вотът им на местните избори ще бъде за личност, а не за партия.

  От своя страна Пенчо Милков заяви, че е противник на честата смяна на правилата и на хората, които работят. Всички служители в общинската администрация, в общински предприятия, търговски дружества и ведомства, както и тези в кметствата на малките населени места следва да знаят, че никой няма да бъде принуден да напуска своята работа или притискан заради политически или личностни критерии. Той коментира, че ръководството на общината е мандатно, а служителите не са и изрази убедеността си, че всеки служител със своите натрупани знания и опит е богатство за община Русе. “Основен принцип на работата ми е единението, а не разделението на хората. Разчитам на енергичността, професионализма и честността на всеки”, допълни Милков.

  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »