Неделя, 1 Август 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.09.2019  » 1500 първокурсници започнаха академичната година в РУ


  Тържественото откриване на академичната година започна с приветствено слово на ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. От името на академичното ръководство той поздрави всички над 1500 първокурсници за избора им да бъдат студенти в Русенския университет. Проф. Белоев припомни, че русенската Алма Матер работи изключително успешно вече почти 75 години и е в услуга на младите хора и бизнеса.


  Гости бяха Петър Николов - заместник министър на Образованието и науката, Галин Григоров - областен управител на област Русе, Негово Високопреосвещенство Митрополит Наум, Иван Григоров - заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Русе, Народните представители д-р Андриан Райков, Искрен Веселинов и Пенчо Милков, заместник областните управители на област Русе - Валентин Колев и Свилен Иванов.

  Заместник-министърът изказа възхищението си от мотивираната и отдадена на професията академична общност, която се бори със страст за правата и успехите на своите студенти, като декларира подкрепата на Министерството на образованието и науката за тази значима кауза.

  Негово Високопреосвещенство Митрополит Наум поздрави всички с началото на учебната година. Той напомни, че просветата е основен приоритет на християнството. Русенската митрополия има успешно сътрудничество и много проекти с Русенския университет, чрез които работят за ползотворни научни резултати, завърши той.

  Своите пожелания за успешна учебна година отправи и председателят на Студентския съвет – Станимир Бояджиев, студент 5 курс, в специалност Право.


  Заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Кангалов обяви, че с най-висок бал за академичната 2019/2020 година в Русенския университет са приети общо 18 нови студенти. От името на първокурсниците поздравление отправи Теодора Клименко, приета с максимален бал в специалност Финансова математика.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »