Неделя, 12 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.02.2019  » Шест безплатни социални услуги до края на 2019


  До края на 2019 година продължава изпълнението на проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“, който вече трета година предоставя безвъзмездно интегрирани социални, здравни и образователни услуги за деца и техните родители.

  В Здравно-консултативния център в сградата на Филиал „Светилник“ на ДГ „Червената шапчица“ в кв. „Чародейка“, на ул. „Тодор Икономов“ №1 и в Комплекс за интегрирани социални услуги за деца в кв. „Дружба“, ул. „Н. Вапцаров“ №20 се предоставят 6 интегрирани социални услуги за деца от 0 до 3 и от 3 до 7-годишна възраст и техните родители: „Здравна детска  консултация и дейности по превенция на заболяванията“, „Психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище“ и „Ранна интервенция на уврежданията, пряка работа с децата с увреждания и техните семейства, в т.ч. рехабилитация и дейности по консултиране, обучение и мобилна работа с детето в неговия дом“.

  За 850 дни от изпълнението на проекта досега обобщените резултати показват, че най-малко 1000 семейства от целевите групи са обхванати в шестте социални услуги от 1 септември 2016 до края на миналата година.Потребителите получават безплатно консултации за формиране на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа. Повече от 1600 родители еднократно или дългосрочно са получили индивидуална грижа чрез психологически и юридически съвети; групова работа за деца и родители.

  250 деца от 0 до 3 години посещават редовно Здравна детска консултация, в която педиатър и медицинска сестра следят развитието им, провеждат беседи за превенция на заболяванията, посещават децата в техния дом. Специален педагог предоставя индивидуална педагогическа подкрепа на 89 деца във възрастовата група 3 - 7 години, които имат различна степен на увреждане.

  Специалисти по ранна интервенция на уврежданията провеждат рехабилитация и консултации с 209 деца от 0 до 3 години; обучения на техните родители, посещават детето и семейството в неговия дом.

  Община Русе изпълнява проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“ като конкретен бенефициент на ресурс, който вече възлиза на 839 312 лв. с добавената една година. 

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »