Понеделник, 20 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.07.2018  » `Непознатата жена` с детайли по нашумелия случай с изоставеното от линейка дете в Русе  Елка Костадинова е човекът, позвънил на тел. 112, за да извика Спешна помощ за жената, която преди дни падна на улица „Александровска“ и си счупи крака, а инцидентът придоби известност с това, че 8-годишното й внуче не е било взето с нея в линейката.


  „Линейка изостави 8-годишно дете само на улицата в Русе“, това и подобни заглавия заляха пресата и ефира в средата на миналата седмица и предизвикаха лавина от негативни коментари към екипите на Спешна помощ не само в Русе, но и в цялата страна. От националната асоциация на работещите в Спешна помощ веднага контрираха с жалба до СЕМ относно репортажа на БТВ във вечерните новини, за насажданото в обществото отношение на омраза към спешните медицински екипи в страната от българска медия. От там настояват СЕМ да проведе разследване по последствията от посочения репортаж и да предприеме съответни мерки, както и да се изсветли истината до край.

  Във връзка със случая „непознатата жена“, която е завела детето до офиса на майката – банка в центъра на града, разказа доста по-различна версия от лансираната до момента.

  Елка Костадинова – майка на четири деца, а вече и с внуци е пряк свидетел и тя е „непознатата жена“. Категорична е, че това, което се публикува в пресата и бе показано в репортаж, няма нищо общо със станалото. Елка Костадинова е пряк участник в събитията и сама поиска да разкаже какво се е случило, тъй като е възмутена от тиражирането на неистини.

  Костадинова попада на инцидента случайно излизайки от аптека „Авицена“ на ул. „Александровска“ до ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Вижда жена, която лежи на асфалта и се нуждае от помощ. Хора около нея се мъчат да я вдигнат, но тя пъшка и вика – явно има проблем. Веднага се обажда на тел. 112 и съобщава за случая. От близката пицария идват и носят столче, от аптеката също излизат мъж и жена с желание за съдействие. През цялото това време 3-4 жени се занимават с детето, седнало на пейка до дървото.

  През цялото време, докато дойде линейката и след това, пострадалата жена – баба на момчето е питана дали не желае да се обади на някого. Оказва се, че не желае, но пък подава ключове на детето, да се прибере. Елка и предлага да заведе момчето до местоработата на майката, с което пострадалата се съгласява пред хората, които присъстват на инцидента.

  Според Костадинова, момчето и съобщава, че е трети клас и не изглежда да преживява емоционален стрес. Разговаряли спокойно и то и обяснява, как баща му работи в София, а майка му в банков офис по центъра. Вземат такси и тръгват към банката. След като се вдига шум около инцидента, Елка си прави разпечатка от телефонните разговори и за времето когато е станало това и може да се проследи по часове и минути кой къде е звънял. В офиса попадат на обедната почивка и майката я няма. Колежки съобщават, че трябва да изчакат 15-тина минути. Жената настоява да я наберат отново и и разказва накратко случката с падането на улицата и моли да дойде по-бързо.

  Това е разказа на жената, която е завела „изоставеното 8-годишно дете“ при майка му, със съгласието на бабата, която е била в съзнание и е позволила това да стане точно по този начин. В заключение Елка Костадинова сподели: „Консултирах се с адвокати и те ме посъветваха да опиша всичко и ще съдействам с каквото е възможно“.

  Вече е назначена прокурорска проверка по случая. Повод е жалба от майката на детето, в която се обяснява, че медицинският екип е взел с колата си бабата на детето, която е счупила крака си на улицата, и отказал на вземе внучето й. Детето било останало само далеч от дома.

  След като проверят всички факти от там ще се произнесат по казуса в най-скоро време.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »