Понеделник, 15 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.01.2017  » БСП: Бюджет 2017 е на отлитащия свободен дух


  Иван Иванов, Пламен Рашев и Александър Неделчев

  Общинските съветници от БСП няма да подкрепят Бюджет 2017 на Община Русе, заяви общинският председател на партията Пламен Рашев. Той го определи като: „Бюджет на увеличените данъци и такси, на влошените условия за бизнес, на липсата на насоки за развитие на града, и на отлитащия свободен дух“. Александър Неделчев акцентира върху повишените данък сгради, такси за детски заведения и данъка на таксиметровите шофьори. Той коментира, че трябва да плащаме по-високи данъци заради несвършена работа на администрацията по отношение на отчисленията за преработка на битови отпадъци, които възлизат вече на 3 млн. лева.

  За пореден път бе обърнато внимание на недоброто планиране на бюджета. Неделчев даде пример с данъка върху превозните средства. При заложени за 2016 година да се съберат 4.150 млн. лв, само за 11 месеца са събрани 5.262 млн. лв. - с 1.112 млн. повече. Това се прави, за да може общината да се „похвали“ с бюджетен излишък.

  217 000 лева държавна субсидия за градския транспорт в Русе няма да бъде изплатена на превозвачите, каза Неделчев. Причините не се посочват, но бе направен паралел с други, по-малки градове, в които държавата увеличава парите за градски линии. Това е и причината според БСП, да не се изпълняват последните курсове на линиите. Предстоящият заем от 10 млн. лева за ремонт на улици и тротоари е добро решение, но отново не е потърсено мнението на хората за това кои да бъдат отсечките подлежащи на ремонт и последващата липса на граждански контрол.

  Русенските социалисти ще определят своите кандидати за народни представители на 28 януари, съобщи Иван Иванов. Това ще стане по време на конференция в Пленарна зала на Община Русе, която ще започне в 10.00 часа. Специално внимание ще бъде отделено на проекта за нов устав на БСП и предложенията за промени в него. Ще бъде прекъсната линията на спускане на „парашутисти“, начело на местните листи. Пламен Рашев заяви, че най-добият вариант за местните червени, е да вкарат в Парламента поне трима депутати.

  По време на първата пресконференция за годината, местното ръководство връчи награда за журналист, отразявал дейността на БСП. За 2016 г. е отличен журналистът от Topnovini.bg Николай Цолев.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »