Четвъртък, 1 Юни 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.11.2016  » БСП в Русе се подготвя за предстоящи избори  Подкрепата за Румен Радев на балотажа бе силна и съпоставима с националния вот, коментираха на нарочна пресконференция днес общински съветници, представители на общинската и областната структури на БСП в Русе. Най-добър резултат социалистите отчитат в студентската секция 156, където за двойката Радев – Йотова са гласували 65.28%, а за Цачева – Манушев 24.93%, коментира Иван Иванов. Избирателната активност в най-ромските секции 52 и 53 бе отчетена с резултат от 9.66% и 18.58, доста под обичайната за всякакъв вид избори. Червените предположиха, че гласоподавателите не са били достатъчно добре „мотивирани“ да гласуват за определен кандидат.

  Дали ще се скъса връзката между държавната власт и местната, при евентуална смяна на правителството? Александър Неделчев заяви, че следващото правителство няма да се интересува от коя партия е кметът на населено място, ще се работи с всички. Ще има приемственост и всички започнати проекти, които са добри за хората ще бъдат продължени, заяви и депутатът Добрин Данев.

  Бе обърнато внимание и на плакатната война от д-р Пенчо Милков, който заяви че за пореден път са извършени престъпления, които са квалифицирани като „хулигански прояви“.

  Представителите на БСП са получили и сигнали, че в много от лечебните заведения също е упражняван натиск върху гласуващите, като това е дало отражение върху крайните резултати, на места с огромни отклонения от регионалните. Д-р Пенчо Милков обърна внимание и на нарушенията при редовната "плакатна война" в града, като заяви, че за пореден път са извършени недопустими престъпления, квалифицирани като безобидните "хулигански прояви".

  За Божидар Йотов пътят е ясен – всички местни структури ще се готвят за предстоящи избори. Иван Иванов допълни, че партията е за прием на Бюджет 2017 и за предсрочни избори.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »