Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.05.2024  » Страничните ефекти на климатиците през лятото

  Заради климатичните промени лятото в България започва да става все по-опасно и за някои хора дори нетърпимо. В жегата климатиците са предпочитаната опция за облекчение на тялото ви, но освен да поддържат дома ни прохладен е важно да разберем ефектите, които могат да имат върху здравето ни, пише The Health Site.

  Прекарването на твърде много време около климатика може да причини различни здравословни проблеми и да навреди на вашето здраве.

  Тази статия разглежда някои от най-често срещаните проблеми, които един климатик може да причини.

  1. Суха или сърбяща кожа

  Когато прекарвате твърде много време на слънце, а след това веднага отидете в стая с климатик, това може да изсуши и раздразни кожата ви. Кожата обикновено се възстановява бързо, но сухотата може да продължи по-дълго.

  2. Дехидратация

  Стаите с климатици е по-вероятно да имат по-високи нива на дехидратация в сравнение с други помещения. Климатиците премахват по-голямата част от влагата от въздуха и може да ви оставят дехидратирани.

  3. Респираторни проблеми

  Седенето около климатик за дълго време може да доведе до респираторни проблеми като запушване на носа, сухота в гърлото и сухота в очите. Освен това засяга здравето на белите дробове, като причинява възпаление на лигавицата.

  4. Астма и алергии

  Климатиците, които не се поддържат правилно, могат да предизвикат астматични пристъпи и алергии. Препоръчва се редовно да почиствате филтрите, тъй като предотвратява алергични реакции.

  5. Летаргия

  Седенето или спането на климатик за по-дълго време може да ви накара да се почувствате мързеливи и мудни. Вместо това проветрявайте помещението, в което сте, особено на работното си място, където седите по-дълго време.

  6. Главоболие

  Влизането в стая с климатик, след като сме били навън, може да причини внезапно главоболие. Също така климатиците, които не се поддържат правилно, могат да причинят главоболие и мигрена в силни граници.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »