Събота, 15 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.05.2024  » Липса на сексуално влечение
  Липсата на сексуално влечение е проблем, с който се сблъскват много жени в даден етап от живота си, но то не е окончателна присъда.


  Ниското либидо е проблем за двойката, независимо дали идва от страна на мъжа или от страна на жената. Всъщност женското сексуално желание е като непредсказуемо влакче в увеселителен парк – с върхове и спадове. Дори естествените промени в хормоналните нива по време на менструалния цикъл при жените могат да повлияят върху либидото, пише rozali.com.

  Като цяло сексуалното желание е сложно нещо, защото се влияе от биологични, психологически и социални фактори, докато половите хормони (естроген и тестостерон) и невротрансмитерите са това, което го регулира. С други думи дали сте физически привлечени към партньора си или не е само едно парче от много заплетен пъзел.
  Какви са възможните причини, заради които една жена има ниско либидо?

  Стрес/безпокойство

  Стресът е основната причина за много заболявания – липса на сън, лош апетит, мозъчна мъгла, както и ниско либидо. Безкрайният списък с отговорности и хроничният стрес, понякога в комбинация с безпокойство, е рецепта за тотална липса на сексуално желание.

  Лекарства

  Ако намаленото желание за секс е сравнително отскоро и нещо необичайно за вас, обърнете внимание на лекарствата, които приемате. Някои лекарства, предписани с рецепта, най-вече антидепресантите, могат да повлияят отрицателно на вашето сексуално желание.

  Противозачатъчни хапчета

  В допълнение към лекарствата, противозачатъчните хапчета също могат да доведат до ниско либидо. Ето защо, ако имате намалено сексуално желание и приемате хормонална контрацепция, обсъдете проблема с лекар.

  Хормонален дисбаланс

  Изследвания показват, че ограниченото производство на тестостерон може да доведе до ниско либидо при жените, тъй тестостеронът е отговорен за сексуалната възбуда. Ниските нива на естроген също са проблем, тъй като естрогенът е отговорен за стимулирането на вагиналното овлажняване.

  Липса на упражнения

  Упражненията стимулират тялото да отделя ендорфини (известни като хормони на щастието). Ендорфините също са важни за либидото при жените, ето защо редовната физическа активност е полезна за сексуалното желание.

  Менопауза/перименопауза

  Сходно на хормоналния дисбаланс, менопаузата и перименопаузата също могат да бъдат причини за ниско либидо. Когато жените преминават през менопауза и перименопауза, нивата на естроген спадат, което води до липса на интерес към сексуална активност. Неслучайно менопаузата се свързва и с вагинална сухота, която пък може да направи секса болезнен и съответно да доведе до нежелание.

  Умора

  Напълно естествено, когато човек е много изморен, сексуалното му желание да е малко или напълно липсващо. Според изследване жените, които имат качествен сън, имат по-високо либидо.

  Медицинско заболяване

  Ако има наличие на хронично заболяване и постоянна болка, естествено е този непрестанен дискомфорт да доведе до ниско либидо.

  Липса на любовна игра

  Ако сексът с проникване е основното ястие, но любовната играе е предястието, от което всички жени имат нужда. Пропускането или пренебрегването на любовната игра също може да доведе до ниско либидо при неудовлетворените жени.

  Сексуално несходство

  Хората са различни и получават сексуално удоволствие по различен начин. Ето защо сексуалното сходство е изключително важно. Ако обаче то не е на лице, това също може да доведе до намалено либидо при жената.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »