Вторник, 23 Април 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.02.2024  » Как да разпознаем енергийните вампири и да се предпазим от тях


  Вероятно сте чували за така наречените енергийни вампири - хора, чието общуване ви носи умора и изтощение.

  Въпреки това, те знаят как да създадат образ, който първоначално няма да ви отблъсне. Най-често те са харизматични личности и отлични комуникатори, защото е важно да могат бързо и ефективно да установяват контакт с потенциални жертви. Но как да разпознаем енергиен вампир? На този въпрос отговоря психологът Айгул Гранд.

  След общуване с вампир се чувствате уморени, липсва ви енергия, чувствате морално и физическо изтощение. Разбира се, това може да е съвпадение, но ако забележите, че това се случва всеки път, когато общувате с определен човек, тогава най-вероятно сте попаднали в капана на енергиен вампир.

  Тогава си струва да помислите какъв човек е това, какви са неговите и вашите цели на общуване.

  Сигурен знак, че човек е енергиен вампир, е рязкото спиране на комуникацията. Такива ситуации възникват, когато човек е „натрупал“ необходимото количество енергия от жертвата и превключва към други задачи. След като се насити, такъв човек веднага ще намери спешни неща за вършене, спешно ще си спомни нещо и ще се отдалечи, а вие ще останете с чувство на изтощение. Но когато се върне, ще бъдете невероятно щастливи. Замислете се над това.

  Въпреки това, не винаги е лесно да спрете тази връзка - вампирът няма да иска да направи това на първо място, защото той вече е установил жертва във вас. Чувствайки, че тя е на път да се изплъзне, той преминава към активни действия: оказва натиск върху болезнените точки.

  Той може да започне да унижава или може да започне да моли и да се извинява. Следователно правилната стратегия би била първо да се идентифицира вампирът, след което постепенно да се намали комуникацията до нула, без да стигате до близък контакт.

  И тогава, когато вампирът загуби близост с вас, той осъзнава, че е загубил контрол и става все по-трудно да получи енергийно презареждане от вас. Тогава вампирът ще започне да търси по-лесна „плячка“ и ще забрави за вас.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »