Вторник, 23 Април 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.02.2024  » Как нашите мислите влияят върху живота ни?

  По-голямата част от хората вярват, че животът се влияе от действия, а не от мисли: малко хора вярват в „магически“ утвърждения и мантри. Но какво ще стане, ако го погледнете от гледна точка на психологията? Ето как това, което мислите, влияе на живота ви.

  Мислите, по-голямата част от които изобщо не забелязваме, всъщност могат да контролират събитията в живота ни.
  Но възможно ли е да ограничите мислите и, като промените посоката им, да промените живота към по-добро? Нека разберем.

  Как това, което мислите, влияе на събитията в живота ви?

  На мнозина изглежда, че мисълта е вторична и възниква само във връзка с някакво действие, но в действителност не е така. Мисълта може да контролира действията, които извършваме.

  Правилното отношение е половината от успеха в почти всеки бизнес. Ако настроението ви е под нулата, има голям риск дори при идеални условия нещо пресилено да попречи на изпълнението на плановете. Какво можем да кажем за реалния живот, в който по-скоро трябва да се сблъскате с много препятствия?

  Лесен експеримент

  Преди някое събитие се настройте положително, колкото и илюзорни да са надеждите за положителен резултат. Ще видите, че ще намерите на какво да се зарадвате, дори ако събитието наистина е ужасно.

  Възможно ли е да се влияе на живота със силата на мисълта?

  И така, разбрахме как мислите влияят на живота ни. Но мнозина се интересуват от обратния въпрос: възможно ли е да се влияе върху живота чрез силата на мислите?

  За съжаление, в обичайния футуристичен смисъл, едва ли е възможно да се контролират събитията в живота с помощта на мисли. Едва ли под прозореца ви ще се появи куфар с пари и спортна кола, за която отдавна мечтаете, ако си ги представите.

  Но е възможно частично да повлияете на събитията от собствения си живот с помощта на мисли и настроения. Опитайте се да не се фокусирате на негативни събития и мисли и дори по-добре - не мислете за тях изобщо. Това ще ви позволи да не се лутате в бездната на меланхолията и монотонността. Опитайте се винаги да поддържате положително отношение: да се надявате на най-лошото със сигурност е практично, но не е твърде забавно.

  Както можете да видите, влиянието на мислите върху събитията в живота е двусмислено. От една страна, определени мисли и нагласи могат да повлияят на възприемането на дадено събитие, но от друга страна е възможно да контролирате собствения си живот с помощта на мислите. Естествено, не напълно и не в смисъла на научнофантастичните филми.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »