Петък, 23 Февруари 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.02.2024  » Смях по време на секс

  Смята се, че смехът убива желанието толкова бързо, колкото шамар. Но наистина ли е толкова ужасна заплаха за интимността?

  Макар в любимите комедии често има шеги за секса, шегувайки се с непринудени връзки, достойни за цирка акробатични позиции, и неразрешими мистерии на женския оргазъм, хуморът и любовта рядко вървят ръка за ръка в реалния живот. И жалко, пише Луз Кол във френското издание Le Huffpost, цитирано от rozali.com.

  Сърцевината на тази забрана е често срещано, но опорочено нещо: смях по време на секс. Смята се, че смехът убива желанието толкова бързо, колкото шамар. Но наистина ли е толкова ужасна заплаха за интимността? Може би не. Между другото, много сексолози ни призовават да преразгледаме нашата гледна точка по този въпрос и да изброим неизвестните положителни аспекти на смеха в леглото.

  Въпреки че смехът по средата на ласките се възприема като светотатство, което съсипва привличането и желанието в основата, много експерти, напротив, го разглеждат като знак за точно това желание. Ако смехът се споделя, това засилва близостта и хармонията. Необходимо е да се разбере партньорът, неговите очаквания и език на тялото.

  Поне така смята психологът Дейвид Уол. Той пише в Psychology Today, че смехът на двама (или повече) хора „укрепва интимността и в резултат на това способността да изразяват чувствата си в околната среда, което може само да увеличи усещаното удоволствие“. С други думи, този, който се смее на секса, говори за него, поставя комуникацията в центъра на привързаността и позициите. Диалогът трябва да се води от двама души, изпълнени с чувства.

  Между другото, една от най-силните страни на неочаквания смях е, че той нарушава задръжките. Насърчава към излизане от скованост при секс. Смехът облекчава натиска, помага ви да се отпуснете и да се забавлявате, което е много важно, „особено ако за първи път правите секс и сте изнервени от способностите си“, пише уебсайтът LGBTQ Pride. Понякога е достатъчна само усмивка.

  „Сексът трябва да бъде забавен, да има елементи на игра с риск от смущение. Хуморът ви позволява да поддържате игрива атмосфера, като повдигнете тема за дискусия: да, понякога мъжете са „прекалено бързи“, но нека поговорим за това без срам. Няма нищо по-важно от това за здравословен сексуален живот ", обяснява Дейвид Уол. Не може да се каже бъде по-добре.

  Самоиронията и смехът ви позволяват да облекчите сексуалните отношения от ненужна драма и да потвърдите доброто настроение, една вълна от двете страни.

  Хуморът служи като проява на самоирония и интелигентност и следователно сам по себе си може да допринесе за сексуално влечение. Той е секси, поне от психологическа гледна точка. Както отбелязва Psychology Today, шегите могат да ви помогнат да се отпуснете психически и физически. Доказано е, че смехът помага да „отпуснете тялото, да намалите стреса и да освободите ендорфини“.

  По този начин това означава по-добро настроение, дишане и общо благосъстояние. Неслучайно съществува цяла „йога на смеха“. И накрая, смехът насърчава съблазняването по определен начин. Той служи като доказателство за някакъв вид откъсване (да не се бърка с безразличието), осъзнаване на собствените слабости или абсурдността на ситуацията. Тоест поведение без токсичност и арогантност.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »