Понеделник, 4 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.11.2023  » 10 малко известни факта за Пабло Ескобар


  Пабло Ескобар, легендарният наркоимператор от Колумбия, е известен със своята безмилостна роля в света на наркотиците през 80-те години на миналия век.

  Тези малко известни факти разкриват различни страни на личността на Ел Патрон ни водят през лабиринтите на неговия сложен и доста спорен живот.
  Ето 10 малко известни аспекта от живота на Ескобар.

  Първата му професия не е била престъпник. Преди да се стане лидер на мощен наркокартел, Ескобар започва кариерата си като шофьор на тир. След това краде надгробни плочи от гробищата в родния му Меделин.

  Роден с татуировка. Всъщност Пабло Ескобар обичал така да отговаря на въпросите за татуировката на врата си, която често ставала причина за любопитство. Тя изобразява името на неговата първа любов - "Taта", която се омъжва за него когато е едва на 15 години.

  Plata o Plomo. Сребро или олово обичал да казва Ескобар, намеквайки за подкуп или убийство когато имало проблем за решаване. Въпреки че винаг е предпочитал първото, Пабло нямал никакъв проблем и с втория вариант. Твърди се, че той е убил около 4000 души, включително множество полицаи и правителствени служители, в това число са включени 100 жертви, загинали при взрива на бомба в самолет през 1989 г.

  Първият милиардер-престъпник: През 1987 г., Пабло Ескобар става първият човек в историята, който достига статута на милиардер-престъпник, събирайки огромни богатства от трафика на кокаин.

  Робин Худ на бедните. Наркоимператорът също така се представял като благотворител, раздавайки хиляди подаръци и пари, помагайки на бедните в Колумбия. Този двоен облик на личността му прави неговата фигура още по-загадъчна и спорна, особено в родината му.

  Личен зоопарк. Пабло Ескобар обичал животните и докато е на върха на могъществото си, поддържа личен зоопарк с екзотични животни като жирафи, слонове и хипопотами. Днес последните живеят на свобода и създават огромни грижи на колумбийските власти, застрашавайки биоразнообразието заради свръхпопулация.

  Изграждането на собствен затвор. За да избегне възможността от екстрадиция в САЩ, Ескобар си строи собствен затвор, който нарича "Катедралата". Този луксозен зандан разполагал с футболен стадион, басейн, бар и дори площадка за парапланеризъм. Няма да споменаваме броя на жените и количеството на алкохола и наркотиците, вкарвани зад решетките.

  Екстравагантен стил на живот: Пабло Ескобар е бил известен с изключително екстравагантния си стил на живот. Той разполагал със златни тоалетни и басейн, покрит с плочки от злато.

  Семейни връзки. Смята се, че Ескобар има над 40 деца от различни жени. При едно от среднощните си бягства от властите дъщеря му Мануела изпада в хипотермия, а за да я стопли, Пабло изгаря 100 доларови банкноти на стойност над един милион долара.

  Смърт на 44. Въпреки всички усилия, дълго преследване и безброй бягства, Пабло Ескобар е убит от полицията през декември 1993 г., Така се слага край на една от най-загадъчните и опасни фигури в световната история на престъпността.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »