Понеделник, 4 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.11.2023  » Изкуствена или естествена: Каква елха да изберем?

  Коледа наближава и няма как да не се запитате каква коледна украса да изберете тази година. Коледното дърво е главният герой в декорацията за Коледа. То има най-специалното място в дома за този светъл празник. Около коледното дърво се поставят и подаръците, така че няма как да минете без него.

  Как обаче да изберете какво да бъде коледното дърво – изкуствено или естествено? Има положителни страни и в двата избора. Ето някои от тях, за да направите своя избор по-лесно.

  Защо да изберете естествено коледно дърво?

  Традиция

  Преди да съществуват изкуствените елхи и борчета, естествените дръвчета са заемали централната роля в този празник. Няма как да отречете, че по-хубаво от естественото не съществува. Истинската коледна елха носи енергия, оживява дома, прави Коледата по-вълшебна.

  Изборът на коледно дърво е забавен семеен момент

  Един от плюсовете на естествената коледна елха е това, че можете да превърнете избора в забавна семейна традиция. Всички заедно да отидете сред многото дръвчета и да изберете едно, което всички да харесат. Това е любим момент за много семейства, особено с малки деца, за които това е и нещо като игра.

  Фантастичен мирис

  Мирисът на естественото коледно дърво е несравним. Той пренася коледния дух буквално в дома ви. Какво по-хубаво от това домът ви да ухае на борова гора. Миризмата на естествените дръвчета повдига още повече коледния дух.

  Биоразградими са

  Естествените коледни дръвчета са един екологичен избор от гледна точка на замърсяването с пластмаси. Те са органични и се разграждат в природата, могат да се засадят, ако са купени в саксия. Дори да не бъдат засадени, те не замърсяват природата, както се случва с изхвърлените изкуствени елхи. Притеснителното е, че за Коледа се изсичат милиони дръвчета, което може да бъде посочено като негатив от гледна точка на опазването на природата. Фермерите на коледни елхи уверяват, че за всяко отсечено дръвче се засажда по едно ново, пише realsimple.com, което може да успокои някои скептици.

  Поддържат местната икономика

  Естествените елхи са начин да влеете средства в местната икономика и да подкрепите местното производство. Изкуствените елхи обикновено са внесени от чужбина, в повечето случаи от евтини производители на не толкова качествени евтини стоки.

  Защо да изберете изкуствено коледно дърво?

  Можете да го използвате многократно

  Един от най-важните плюсове на изкуствените елхи е, че са за многократна употреба. Веднъж инвестирали в изкуствено коледно дръвче, можете да го ползвате много дълго време, стига да е добре изработено, пише az-jenata.bg. Това ви отървава от постоянното търсене на дръвче всяка година, падналите бодлички и трудното чистене, полепването на смола из дома и още куп други перипетии.

  Не изискват особена поддръжка и не цапат дома

  Като споменахме бодличките, няма как да не отчетем този плюс на изкуствените елхи. Те не оставят купчина бодли, както се случва с естествените, които капят. Почистването на дома след тях е истинско приключение, а много вероятно е да намирате игли месеци след Коледа.

  Можете да изберете огнеустойчива елха

  Качествените изкуствени елхи често се правят от огнеустойчиви материали, така че да се ограничи рискът от пожари по Коледа. Както знаем, една от основните украси за коледните дръвчета са лампичките и свещичките. Те могат да причинят сериозни щети, ако се поставят на естествени или некачествени пластмасови елхи. Ако изберете качествена изкуствена елха, ще намалите този риск.

  Лесни са за персонализиране

  Трудно е да откриете коледното дърво на мечтите си, ако сте се насочили към естествено дръвче. Ще трябва много да обикаляте и не е гаранция, че ще откриете това, което искате и си представяте. С изкуствените дръвчета изборът е доста по-голям. С тях персонализирането на желанията е по-достъпно.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »