Понеделник, 4 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.11.2023  » Три оргазма на седмица = 10 години повече
  Редовният секс е най-добрата превенция срещу болести. Според специалисти три оргазма на седмица са напълно достатъчни, за да увеличите продължителността на живота си с 10 години, пише flagman.bg


  Здравните ползи също не са малко. Редовният секс при мъжете намалява риска от рак на простата, а при жените – от рак на гърдата. Сексолози от Британския университет правят проучване сред няколко двойки, като наблюдават сексуалния им живот. Изследователите установили, че сексуално активните партньори са получавали годишно около 360 оргазма, което увеличило продължителността на живота им около 4 години. Според голяма част от сексолозите, ако към редовния секс добавим здравословно хранене и спорт, можем да живеем вечно. Изследването показва, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, изглеждат с 10 години по-млади.

  Д-р Дейвид Уийкс анкетирал 3500 мъже между 18 и 102 г. Всички те изглеждали по-млади за годините си, причината за това била редовния секс. Проучване на института „Пондс“ в Испания установило, че ако не правите любов, кожата ви ще изглежда 10 години по-стара.

  Кръвообращението се подобрява, когато правим любов, което води до обновяване на епителните клетки от повърхностния слой на кожата и тя се обогатява с кислород. Благотворно влияние има и хормоналният обмен, който съпътства всеки сексуален акт. Всичко това се случва благодарение на хормоните. Окситоцинът е определен като хормон на оргазма. Установено е също, че сексът увеличава нивата на имуноглобулини с 30% - това са клетки на имунната система, които се борят с вредните микроорганизми. Увеличените им нива намаляват риска от инфекции и възпаления и засилват имунната защита.

  Ако нямате сериозен партньор, специалистите споделят, че мастурбацията е също толкова полезна. Освен секса, целувките, прегръдките и близостта между двама души също имат значение, тъй като се освобождава окситоцин, който, както вече споменахме, носи ползи за здравето.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »