Четвъртък, 30 Ноември 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.11.2023  » Тези четири езика са най-лесни за научаване


  Според най-големия справочник за езиците - Ethnologue, в света има повече от 7000 езика. Те принадлежат към 142 различни езикови семейства и са много различни един от друг.

  Повечето хора могат да говорят 1-2 езика и имат затруднения с овладяването на нови - сред вас или вашите приятели и семейство вероятно има такива, които си поставят за цел да учат английски всяка година, но все още не са я постигнали. Въпреки че английският оглавява списъка с езици, които са най-лесни за научаване - неговата граматика е изключително проста, неговата система за времена е много ясна и логична.

  Интересен факт: за най-известния полиглот в човешката история се смята италианският кардинал Джузепе Мецофанти. Живял е през ХVІІ-ти и ХVІІІ-ти век и е знаел 38 езика. Известно е, че владеел немски, френски, руски, турски, китайски, арабски, иврит и много други.

  Защо английският се учи лесно?

  Много хора искат да научат английски, но не всеки постига тази цел. И това въпреки факта, че английският е най-лесният език за научаване.

  На първо място той е лесен, тъй като използва латинската азбука, която е известна почти навсякъде по света. Повечето хора виждат английски букви от ранна детска възраст и дори знаят как да ги произнасят - това се учи в началното училище или даже в детската градина.

  Английският има също относително лесна и логична граматика. Например английските думи нямат окончания, които да ги класифицират като мъжки, женски или среден род. Изреченията имат проста структура и обикновено се изграждат по схемата "подлог - глагол - допълнение“.

  И накрая, поради популярността си, английският е достъпен за изучаване по различни начини. Много хора са научили добре английски просто, като са гледали филми в оригинал и са се интересували от компютърни игри без озвучаване.

  Колко трудно е да научиш испански?

  Испанският се счита за втория най-лесен език за научаване. На първо място това се дължи на лесната и ясна фонетика – т. е. звуковата структура. Испанските думи са лесни за произнасяне и нямат трудни звуци. Испанската граматика също е проста, особено в сравнение с френската и немската. В по-голямата си част испанските думи се "изписват така, както се чуват“.

  Друг е въпросът защо да учим испански. Не е международен език, но има богато културно наследство. Тази функция го прави най-привлекателен. Например, хората се интересуват много от испанската литература - много от нейните произведения са се превърнали в класика. Най-известен е романът "Дон Кихот“ от Мигел де Сервантес.

  Колко лесен е италианският език?

  Друг сравнително лесен за научаване език е италианският. На първо място неговата простота се дължи на факта, че е потомък на латинския език. Поради наличието на латински корени, много италиански думи и изрази може да изглеждат познати.

  Повечето италиански думи са лесни за произнасяне и много хора нямат проблеми с граматиката. Добрата новина за мнозина изучаващи езици е, че в италианския времената са само две: минало и сегашно. Разбира се, има някои нюанси, но всеки ще може да ги разбере с времето.

  Колко труден е френският?

  За човек, който знае само български, френският може да изглежда труден. Въпреки това, за хора с познания по английски, испански или италиански може да е лесно - френският е тясно свързан с тях.

  Някои френски думи вече са ни добре познати: гардероб, жалузи, департамент, пистолет, желе, актьор, балет. Този списък може да бъде продължен дълго.

  Допълнителен мотив за изучаване на френски език може да бъде неговата красота – неслучайно го наричат "най-красивият език в света“. Най-вероятно именно заради приятното си звучене намира широко приложение в сферата на изкуството, модата и кулинарията – а преди английския именно той е бил международният език, пише "Фокус".
  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »