Понеделник, 15 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.09.2023  » Британски заведения забранят популярни фрази


  На британски заведения за обществено хранене е наредено да забранят популярни фрази, тъй като те насърчават хората с проблеми с алкохола да се напиват.

  Според Международния алианс за отговорно пиене (МАОП) трябва да се избягват изрази като "пак същото ли?" и "това двойно ли ?", за да се ограничи пиенето.

  Тези съвети са част от ръководствата за обучение на работещите в барове, кръчми и ресторанти, съобщи „The Sun”.
  Онлайн курсовете, които са безплатни за всички служители, имат за цел да спрат персонала да използва език, който подтиква хората да пият повече.

  Те също така насърчават служителите да избягват да пренебрегват хората, които избират варианти с ниско съдържание на алкохол или без алкохол.

  На обучаващите се, които използват ръководството, се казва: "Избягвайте да използвате презумптивен език: той може да накара клиентите да се чувстват притиснати да пият. Например, не казвайте "пак същото?", а "какво бихте искали този път?". Не казвайте "Искате ли голямо?". Вместо това кажете "Искате малка или голяма мярка?".

  МАОП е организация с нестопанска цел, посветена на намаляването на вредното пиене и се подкрепя от най-големите производители на алкохол, сред които Heineken, Diageo, AB InBev, Beam Suntory, Pernod Ricard и Brown-Forman.

  Хенри Ашуърт - президент и главен изпълнителен директор на организацията заяви следното:

  "Компаниите, членуващи в МАОП, подкрепят усилията на търговците на дребно и на заведенията за хранене и развлечения да накарат персонала си да продава и сервира алкохолни напитки отговорно, за да се предотврати продажбата и сервирането на непълнолетни или употребили големи количества алкохол лица. За тази цел с гордост представяме най-новите си ресурси, които могат да се използват, за да се даде на персонала увереността да откаже продажбата и обслужването, когато е необходимо“.

  "Заедно можем да помогнем да се гарантира, че положителният спад на вредното пиене, наблюдаван в много части на света, ще продължи да се разпространява, създавайки дълготрайни промени в общностите по целия свят“, се казва още в изявлението на Ашуърт.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »