Събота, 28 Януари 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.01.2023  » Как да разпознаем дали сме купили фалшив мед?
  За жалост се разпространяват и продават многобройни видове фалшив мед на пазара. Те имат подвеждащи етикети с твърдения, че продуктът е натурален, и се предлагат на ниска цена, която може да ви подведе да го купите.


  Неотдавнашно проучване установило, че над 76% от меда, продаван на пазарите, е бил подложен на процес, известен като ултрафилтрация. Този процес премахва примесите. Производителите твърдят, че този процес е важен, тъй като удължава срока на годност на продукта и предотвратява кристализацията, но също така премахва и прашеца, който осигурява многобройни ползи за здравето, пише zdrave.to.

  Имайте предвид, че суровият мед е единствената известна храна, която не изгнива в своето естествено състояние. Необходимостта от обработка на мед в името на издръжливостта му е изначално нелогична.

  Изследователите смятат, че истинската цел на този процес е да се скрие географският произход на меда. Например, китайският мед, заразен с незаконни антибиотици и метали, може да бъде скрит в процеса на филтриране и да бъде продаван като екологично чист.
  Ето как да различите фалшивия мед

  Чистият мед кристализира с течение на времето. Някои наричат този процес захаросване. Ако медът ви не кристализира след известно време, то той не е истински.

  Прочетете етикетите, преди да купите мед и ако в съдържанието има висококачествен сироп от фруктоза или глюкоза, не трябва да го купувате. Това е сигурен знак, че голяма част от това, което купувате, изобщо не е мед. По-скоро, евтин пълнеж, пълен с генетично модифицирани съставки и препарати за борба с плевелите.

  Тест 1)

  Напълнете чаша с вода и добавете една супена лъжица мед в чашата. Изчакайте.

  Фалшивият мед ще се разтвори във водата и ще го видите натрупан около стъклото, докато чистият мед ще се утаи точно на дъното на чашата.

  Тест 2)

  Извадете суха клечка кибрит и натопете върха ѝ в меда. След това опитайте да я запалите, точно както бихте го направили по принцип.

  Ако медът е чист, клечката ще се запали с лекота и пламъкът ще продължи да изгаря от меда. Ако медът е фалшив, това няма да стане, защото продуктът съдържа влага.

  Тест 3)

  Добавете няколко капки йод в чаша вода и добавете малко мед. Ако медът стане син, той е смесен с царевично нишесте.

  Тест 4)

  Добавете няколко капки оцет в чаша вода, добавете малко мед и ако се разпени, то към продукта има добавени други съставки.

  Допълнителни съвети при закупуване на мед:

  Органичният мед е видимо плътен и ще отнеме значително време да го премести от буркана, докато фалшивият мед просто ще се стича.

  Големите вериги магазини обикновено не се интересуват от качеството. По-добре е да търсите местни производители или магазини за био храни.

  Винаги се опитвайте да купувате чист, органичен мед, тъй като той е единственият, който съдържа прашец и осигурява многобройни ползи за здравето.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    27.01.2023 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  27 януари - 2 февруари

  всички интервюта  »