Неделя, 1 Октомври 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.08.2022  » Забраниха филма Тор: Любов и гръмотевици

  От правителството на Малайзия потвърждават, че филмът на Марвел "Тор: Любов и гръмотевици" не е бил допуснат за излъчване в местните кина заради ЛГБТ елементи в сюжета му. Правителството се е ангажирало да ограничи гей културата в страната, съобщава "Variety", цитирано от dir.bg.


  И "Тор: Любов и гръмотевици" и анимационният филм на "Pixar" "Баз Светлинна година" бяха изпратени от дистрибутора "Disney" за класифициране и цензура на Борда за филмова цензура на страната. И в двата случая са били поискани съкращения, които студиото е избрало да не прави, тъй като така би ощетило проектите си.

  "Баз Светлинна година" бе забранен за излъчване в повече от 16 страни.

  "Наскоро имаше филм, който не премина цензурата, това е новият филм "Тор: Любов и гръмотевици", каза заместник-министърът на комуникациите Захиди Зейнул Абидин. "Филмът засяга ЛГБТ теми, но в момента виждаме, че има много филми с ЛГБТ елементи, които преминават през цензурата".

  Захиди каза, че правителството и религиозният отдел (известен като отдел по ислямските въпроси) са се ангажирали да ограничат разпространението на ЛГБТ културата в страната. Той заяви, че ЛГБТ филмите стават все по-елегантни в методите си и поиска обществена бдителност.

  "Разочарован съм, защото външният свят е този, който насърчава ЛГБТ", каза той в отговор на въпрос в парламента.

  Захиди заяви още, че правителството наблюдава филми и социални медийни платформи за ЛГБТ съдържание и "ще предприеме строги действия срещу лица, за които е установено, че насърчават такива елементи".

  Въпреки това министърът разкри, че извън киносалоните и ефирната телевизия, правомощията му са ограничени и не обхващат стрийминг услуги като TikTok или Netflix, които са базирани извън страната. Това изглежда оставя поле на "Disney" свободно да излъчва филмите в малайзийската версия на "Disney+". И както бе съобщено, "Баз Светлинна година" вече е на платформата с препоръка 18+.

  Захиди посъветва малайзийците да упражняват самоограничение и родителите да използват системите за контрол на възрастта, съдържащи се в стрийминг платформите, за да ограничат достъпа до ЛГБТ съдържание.

  Малайзия има закони, които насърчават расовата и религиозна толерантност между трите основни етнически групи на населението. Но страната не проявява толерантност към мъжката или женската хомосексуалност.

  Наказателният кодекс на Малайзия криминализира всички еднополови връзки по взаимно съгласие, предава БТА. Обявените за виновни са изправени пред присъда до 20 години затвор и задължителен бой с камшик.

  Забележките на Захиди в парламента дойдоха в същия ден, в който бе публикуван доклад от 71 страници от "Human Rights Watch и групата за правата на транссексуалните "Justice for Sisters", който призовава Малайзия да декриминализира еднополовите връзки.

  Преди забраната на филмите "Тор: Любов и гръмотевици" и "Баз Светлинна година", Малайзия предприе действия, за да предотврати излъчването и на "Рокетмен".

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »