Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.08.2022  » Защо мъжете се възбуждат от жени на високи токчета?


  Всеизвестна истина е, че мъжете обичат дами, които носят високи токчета. Вероятно затова и високият ток е станал символ не само на елегантност, но и на сексапил и привлекателност за нежния пол. Всяка уважаваща себе си дама има достатъчно обувки на висок ток за всякакъв повод.

  Защо всъщност мъжете намират за привлекателни жени на високи токчета?

  Дали заради женствеността, която се излъчва от фигурата на жената, пристъпваща плавно с красивите обувки, или заради самоувереността, която струи от походката на такава дама? А може би отговорът е в това, че краката на жените изглеждат издължени визуално от високия ток. Отговорът не се крие в нито едно от тези предположения. Проучванията сочат, че мъжете харесват повече жени на високи токчета, защото излъчват сексуална готовност. Високият ток променя извивката на гърба на дамата и създава това усещане у мъжа, пише actualno.com.

  Този извод бил направен след проведено проучване, при което на участниците от мъжки пол били показани снимки на жени на високи токчета и на ниски обувки, но снимките били изрязани така, че глезените на дамите не се виждали и мъжете не можели да определят с какви обувки са те. Мъжете обаче харесали фотографиите на дамите, които имали характерната извивка на гърба заради високия ток.

  Ръководителите на проучването, проведено от специалисти от австралийски университет, са достигнали до извода, че извивката на гърба, получена следствие на носенето на високи токчета, подсказва поза, издаваща готовност за чифтосване и оттам идва и съответното отношение на мъжете, които ги наблюдават.

  Ако се обърнем към животинския свят ще установим, че при много видове животни извиването на долната част на гърба е сигнал към мъжките екземпляри, че женската е склонна да проявява поведение, насърчаващо и подбуждащо към секс. Тази стойка говори подсъзнателно на нашия биологичен вид по един и същи начин, както и на останалите.

  Какъв съвет може да се даде на дамите с оглед на установеното?

  Ако не искат да носят високи токчета заради удобството или по други причини, могат да държат гърба си в стойка, подобна на тази, която заемат при високия ток. Това е привлекателното във високите обувки за мъжа, а не фактът, че обувката им ток и колко е висок той.

  Командите в ума идват не винаги от това, което мислим и разсъждаваме, а понякога от канали, които дори не подозираме. Податливи сме обаче на емоциите и те често командват поведението и възприятията ни. Това важи с еднаква сила и за двата пола, силният пол не е имунизиран срещу емоционално поведение.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »