Петък, 19 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.06.2022  » Колко вода трябва да пием през лятото


  Жегата най-накрая дойде и у нас, а според синоптиците до края на този месец и в началото на следващия, ще се радваме на много слънчево време и наистина високи температури.

  Според метеорологичните прогнози горещините ще продължават в близките десетина дни, а това пък от своя страна може да крие много опасности за здравето, пише Жената Блиц.

  Как да се предпазите от слънчев удар и колко вода трябва да пиете през лятото

  Според повечето лекари средно трябва да пием между 8-10 чаши дневно в зависимост от теглото ни, но не трябва да забравяме, че през лятото се потим повече от обикновено.

  Докато се потим всъщност организмът ни губи важни соли и микроелементи, които е добре да запълним. Не забравяйте да приемате и повече витамини.

  Хората с хронични заболявания са по-застрашени от дехидратация, защото са по-малко подвижни. Ако не приемат необходимото количество течност дневно, това може да доведе до неправилно функциониране на вътрешните органи.

  Спортувайте сутрин или вечер, избирайте по възможност сенчести места, избягвайте пряка слънчева светлина. Не се занимавайте с активни спортове при температури над 25 ° C.

  Колко вода трябва да пиете дневно

  Националната здравна служба на САЩ препоръчва пиенето на 1,2 литра вода дневно, но много лекари смятат, че това е минималният прием. При горещо време той трябва да се увеличи до 3 литра. Ако вие трудно да пиете много вода, може да пиете плодови напитки и лимонади, добавяйки повече лед.

  Освен това лекарите препоръчват да хапвате повече плодове и зеленчуци, именно заради по-високото им съдържание на вода.

  Кафето и алкохолът пък са истински бич през лятото, защото допринасят за дехидратацията, важно е да внимавате с тях през жегите.

  Добре е да запомните, че децата се дехидратират много по-лесно от възрастните, защото кожата им е много по-тънка. Те трябва да консумират постоянно вода и да избягват пряката слънчева светлина.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »