Събота, 21 Май 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.05.2022  » Първият виртуален хотел в света отвори врати в метавселената


  Първият виртуален хотел в света, „M Social Decentraland“, отвори вратите си в метавселената.

  „M Social Decentraland“, част от базирания в Сингапур бранд „Millennium Hotels“, стартира своята платформа за виртуална реалност Decentraland на 5 май. Осъществена от блокчейн платформата Etherium, Decentraland позволява на ентусиастите във виртуална реалност да създават аватари, да купуват земя и да си взаимодействат на места и събития, организирани от различни брандове, включително Coca-Cola и Fashion Week.

  Посетителите ще имат достъп до хотела от компютър (все още няма достъп от мобилен телефон) и след настройка на устройството ще могат да заредят дигитален портфейл с криптовалута, за да „пренощуват“.

  Според „Millennium Hotels“, „M Social“ е „моделиран на базата на различни хотели на бранда по света“ и „капсулира същността на марката „M Socia“ като моден начин на живот, за да бъде място за събиране на всички и за откриване на вселената на виртуалната реалност".

  Хотели с марката „M Social“ има в Сингапур, Окланд, Ню Йорк и Париж, а този в Сингапур е проектиран от интериорната звезда Филип Старк. Марката е лансирана от „Millennium Hotels“ през 2016 г.

  Когато влезете във „фоайето“ на „M Social Decentraland“ от виртуалното му местоположение в Genesis Plaza, ще бъдете посрещнати от аватар на рецепцията и ще бъдете настанени във вашата стая. Чрез вашия аватар можете да взаимодействате с различни онлайн „гости“ от цял свят и да посещавате събития и нощувки в хотела.

  „Millennium Hotels“ заявяват, че планират да си сътрудничат с подобни марки за организиране на преживявания и събития в новия виртуален хотел.

  През март дизайнери като Пако Рабан, Долче и Габана, Томи Хилфигер и други представиха виртуални колекции на Metaverse Fashion Week в Decentraland.
  През ноември виртуален парцел земя от 500 квадратни метра в Decentraland беше продаден за 2,43 милиона долара, счупвайки рекорда за най-голямото придобиване на земя в метавселената.

  dariknews.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »