Събота, 27 Ноември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.11.2021  » Защо да включим круши в диетата си


  Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма на камбана. Можете да ги ядете хрупкави или меки. Но вкусът им не е единственото добро нещо в тях, пише actualno.com. Те са заредени с огромни ползи, които са страхотни за вашето здраве. Плодът с питателна плътност е богат на фибри и витамин С. Крушите също са чудесен източник на антиоксиданти, флавоноиди и калий, всички от които насърчават здраво тяло.

  Полезният за сърцето плод е толкова достоен, колкото и ябълката. Ето 3 ползи за здравето от яденето на круши, които трябва да знаете.

  Намаляват риска от диабет

  Диабетът е едно от най-честите заболявания, засягащи милиони хора по света. Редовното ядене на круши може да помогне за намаляване на риска от диабет тип 2. Фибрите, присъстващи в плода, дават на тялото ви повече време за разграждане и усвояване на въглехидрати, което помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Това помага за контролиране и предотвратяване на появата на диабет.

  Помага при възпаление

  Възпалението е естественият процес, който помага на тялото да се лекува, но понякога става вреден за здравето. Това може да увеличи шансовете ви за развитие на сърдечни заболявания и диабет тип 2. Яденето на круши може да помогне за това. Те са богат източник на флавоноиди, вид антиоксидант, който помага за облекчаване на възпалението и ви предпазва от определени заболявания.

  Насърчава здравето на червата

  Поддържането на здравето на червата е жизненоважно за вашето физическо и психическо здраве. Освен това помага за повишаване на имунитета. Заредени с разтворими и неразтворими фибри, крушите насърчават здравето на червата и цялостното храносмилателно здраве. За да получите най-доброто от фибрите в крушите, трябва да ги ядете необелени.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    26.11.2021 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  26 ноември - 12 декември

  всички интервюта  »